© Haber282 - 2020

Edirne’de, geçen yıl taşan Tunca Nehri’nin debisi bu yıl düştü

Edirne’de, geçen yıl taşan Tunca Nehri’nin debisi bu yıl düştü

Olgay GÜLER- Uğur AKAGÜNDÜZ/ EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de tarım arazilerinin sulandığı önemli su kaynaklarından Tunca Nehri’nin debisi düştü. Geçen yıl aynı dönemde debisi 92 metreküp/ saniye akarak ’sarı alarm’ seviyesine gelen ve taşkınlara neden olan nehirde debi, bugün, 8 metreküp/ saniye ölçüldü.
​Kentte önemli miktarda, tarım arazilerini sulayan Tunca Nehri’nde, bölgenin mevsim yağışlarını zamanında almaması nedeniyle su debisinde düşüş görüldü. 2021 yılının aynı döneminde debisi saniyede 92 metreküp (92 metreküp/saniye) akan ve sarı alarm verip taşkına neden olan nehirde bugün debi 8 metreküp/saniyeye kadar düştü. Akış hızı oldukça azalan nehirde amatör balıkçılıkla uğraşan bölge halkı da suyun azlığının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.
DSİ Edirne 11’inci Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre 8 metreküp/saniye olan Tunca Nehri’nin yanı sıra Meriç Nehri’nde de debi 164 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Normal akışı 10 ile 14 metreküp/saniye olan nehirdeki düşüşün, nisan yağışlarıyla birlikte artması bekleniyor. (DHA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER