© Haber282 - 2020

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE İHTİYACIMIZ VAR!

Tekirdağ Barosu Çorlu Temsilciliği, Çorlu Adliyesi önünde kadın cinayetlerine ilişkin açıklama düzenleyerek “İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var” dedi.

SADECE 2021’DE 283 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

Yaptığı basın açıklamasında sadece 2021 yılında ülkemizde 283 kadın öldürüldüğünü dile getiren Kadın Komisyonu Temsilcisi Elif İremnur Şimşekkaya, “Bu cinayetlerden 3’ü geçtiğimiz son iki hafta içerisinde Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Aramızdan ayrılan kadınlarımızın isimleri Ayad Atsız, Nazlı Koldaguç, Ayşe Aksu, Sinem Barik. Aldığımız her cinayet haberiyle birlikte daha üzgün, faillere ve sisteme karşı çok daha öfkeli ve verdiğimiz mücadele için daha azimli hale geliyoruz. Ne yazık ki eril kültürün uygulayıcı ve destekçilerinin korunduğu her gün bu haberleri duymaya devam edeceğiz. Bu haberleri bir daha duymamak ve kadın cinayetlerini önlemek için yapılması gereken ise belli; harekete geçmek! Kadın cinayetlerinin faillerinin cezalandırılmasını sağlamak kadar bu cinayetlerin meydana gelmesini önlemek de devletin temel yükümlülükleri arasında. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve her türlü kadına yönelik şiddeti önlemek için ise İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ KADINLAR KAZANACAK!

Şimşekkaya, açıklamasının sonunda ise “Eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadınların kazanacağı bir gelecek olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mücadelelerden vazgeçmeyeceğiz ve tüm kadın cinayetlerinde adaletin sağlanması için sürecin yakın takipçisi olacağız.” sözlerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER