© Haber282 - 2020

Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Sarıkurt, yeni normalleşme sürecinde esnaf ve vatandaşların tedbirlere uyması gerektiğiyle ilgili şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere bu hafta koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında yeni bir döneme girdik ve kademeli olarak normalleşme süreci başladı. İlimiz Tekirdağ turuncu kodla işaretlenerek yüksek riskli bölge ilan edildi. Öncelikle, normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte dükkânlarını müşterilerine açan tüm işletmecilere, Çorlu’muzdaki tüm esnafımıza bereketli kazançlar diliyorum. Yüksek riskli bölgede yer alan kentimizde salgın tedbirlerine uymamız hepimiz için hayati önem taşıyor. Yeniden normal hayatımıza dönmemiz için, ekonomik ve sosyal hayatımızı iyileştirmemiz için bugün tedbirlere uymamız şart. Lütfen bu süreçte kurallara harfiyen uyalım ve bu zor günleri hep birlikte sağlıkla atlatalım. Tüm esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkatle uymalarını rica ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Konuşmanın ardından Başkan Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca 2021 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Mart ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 18 ve 30 Kasım 2020 tarihlerinde yayınladığı genelgelerindeki kapatılmasına karar verilen işletmelere (kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal ve çay bahçeleri, halı saha işletmeleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, lunapark ve okul kantini) Çorlu Belediyesi 2021 Yılı Bütçesi’nden nakdi yardım yapılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda alınan karara göre; aylık 1.000 TL ödenmek kaydıyla 3 ay boyunca toplamda 3.000 TL nakdi yardım yapılması Meclis’te oy birliğiyle kabul edild

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER