© Haber282 - 2020

TEKİRDAĞ’DA KADINLARA DURAK YOK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarının kullanımında kadınların güvenliğini artırmak ve daha rahat seyahat etmelerine imkân sağlamak amacıyla ‘Kadınlara Durak Yok’ sloganıyla güvenli ve konforlu ulaşım uygulamasını başlattı.

6 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe giren uygulamayla toplu taşıma araçlarını kullanan kadınlar, yazın gece saat 22.00 kışın ise 21.00’den itibaren durak harici güzergâh üzerinde istedikleri yerde inebilme özgürlüğüne sahip olacak.

BAŞKAN YÜCEER: “KADINLAR İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK SAĞLAYACAĞIZ”

Toplu taşımada kadınlar için daha konforlu ve daha güvenli ulaşım hedeflediklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesinin hayatın her alanında ve Tekirdağ’ın her yerinde hissedilmesi için uğraştıklarını ifade etti.

Başkan Yüceer; “Ülkemiz genelinde, kadınlar çeşitli endişelerden dolayı toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyebiliyorlar. Kadınlar, yaşadıkları güvenlik endişeleri nedeniyle özellikle gece geç saatlerde toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra evlerine ulaşma hususunda sorunlarla karşılaşabiliyorlar. Tekirdağ’da bu sorunu çözüme kavuşturmak adına önemli bir adım atıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kadınlarımızın toplu taşımada hissettikleri güvenlik endişelerini gidermek ve onların konfor alanını genişletmek için ‘Tekirdağ’da Kadınlara Durak Yok’ diyoruz. Kadınlara verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz bu uygulamayla, güzergâh üzerinde durak harici herhangi bir yerde toplu taşıma araçlarından inebilme özgürlüğü getiriyoruz. Bu uygulamayla TEKULAŞ’a bağlı tüm otobüslerde yazın gece 22.00 kışın ise 21.00’den itibaren kadınlarımız durak harici güzergâh üzerinde istedikleri yerde inebilecekler. Böylece, Tekirdağ'da yaşayan kadınların endişeleri de, yürüme mesafeleri de azalacak. Toplu taşıma kullanımı kadınlar için daha rahat ve konforlu hale gelecek. ‘Güçlü Başkan, Güçlü Kadınlar’ diye çıktığımız hizmet yolunda, kadınlar için pozitif ayrımcılık ilkesini hayatın her alanında ve Tekirdağ’ın her yerinde hissettirmek için uğraşıyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda, kadınların hayatın

her alanında daha güvenli ve konforlu yaşayabilmeleri için çalışmalarımıza hı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER