© Haber282 - 2020

YAŞAMAK, YAŞATMAK İSTİYORUZ !

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karayaka için Özel Çorlu Vega Hospital hekim ve sağlık çalışanları basın açıklaması düzenledi.

Özel Çorlu Vega Hospital hekimleri ve sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi’nde görev yaptığı esnada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karayaka için hastane önünde basın açıklaması düzenledi. Başhekim Doç. Dr. Mustafa Kaplan tarafından yapılan açıklamada “Konya Şehir Hastanesinde görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Dr. Ekrem Karayaka’yı kaybetmenin, derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz. Maalesef biliyoruz ki bu ne ilk ne de son olacak! Sağlıkta şiddetin her geçen gün artması hatta dün olduğu gibi cinayetlere kadar artması, biz hekimleri ve sağlık çalışanlarını tedirgin etmektedir. Sağlık şiddetin, daha da ötesi cinayetlerin engellenmesi için daha ne olması beklenmektedir? Sağlık, emek ve meslek örgütleri tarafından bu şiddet sarmalını genişlemesi karşısında yetkililer defalarca uyarıldı. Sağlık şiddetin münferit olgu olmadığı, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğu gerekçeleriyle beraber defalarca dile getirildi. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve ilgili yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri dahi verildi. Ancak tüm bu uyarılar görmezden gelindi. Bilinçli bir yaklaşımla, şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi. Yetkililer bu durumu kınamak dışında hiçbir somut adım atmadı. Kınamanın bir işe yaramadığı ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında olacak ki sağlıkta şiddetin istatistiklerinin yer aldığı ‘Beyaz Kod’ verileri toplumla paylaşılmaktadır. Her alanda tıkana sağlık sisteminin tüm sorumluluğu, biz hekimlerin ve sağlık çalışanlarının omuzlarına yıkılmakta, bu durum bizleri hedef haline getirmekte, sağlık alanında yürütülen yanlış politikalar bizlere şiddet, çaresizlik, umutsuzluk ve maalesef dün olduğu gibi ölüm olarak geri dönmektedir. Bu ülkenin aklı, vicdanı, sağlığı ve geleceği olan ve amacı can kurtarmak olan bir meslek grubunun canından olmadan bu görevi yapabilmesi için gerekli ortam ve şartları acilen sağlanmalıdır.”ifadelerine yer verildi.


HASTA VE HASTA YAKINLARINA SESLENDİ


Açıklamasının sonunda Başhekim Kaplan, hasta ve hasta yakınlarına seslenerek “Sağlıkta şiddet karşısındaki taleplerimizi yineliyor, buna kulak tıkanlar, söylem ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenler ile mücadelemizin devam edeceğini ifade ediyoruz. Son olarak siz çok değerleri hastalarımız, sizlerin sağlığınıza tekrar kavuşabilmeniz için emek sarf eden hekimlerin çok kolay yetişmediğini, en genç ve verimli zamanlarının onlarca sınav ve eğitim ile geçtiğini, onların mesleklerini icra edene kadar ailelerinin ne kadar çok fedakarlık yaptığını, nihayetinde bu kutsal mesleği icra ederken birçoğunun artık birer anne, baba olduğunu hatırlayınız. Lütfen ülkenin siyasilerinin yanlış söylem ve politikalarına alet olmayınız! Bizler ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin!’ diyen bir liderin evlatlarıyız. Atatürk Türkiyesi’nin geldiği seviye bu olmamalıdır! Yaşatırken ölmek istemiyoruz. Yaşamak, yaşatmak istiyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, meslektaşlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”dedi.
Düzenlenen basın açıklamasının ardından hekimler ve sağlıkçılar, kaybettikleri tüm meslektaşları adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER