282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3448
EURO35.0986
ALTIN2306.9

1 OCAK’TAN SONRA TEKİRDAĞ GENELİNDE ÇÖP SIKINTISI ORTAYA ÇIKACAK!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1 OCAK’TAN SONRA TEKİRDAĞ GENELİNDE ÇÖP SIKINTISI ORTAYA ÇIKACAK!
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, düzenlediği basın açıklamasında Tekirdağ genelinde 1 Ocak 2023 tarihinden sonra ciddi çöp sıkıntılarının ortaya çıkacağını söyledi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, düzenlediği basın toplantısı ile karşılaştıkları bürokratik engelleri Tekirdağ halkına şikayet eden bir basın toplantısı düzenledi. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Tekirdağ genelinde ciddi çöp sıkıntılarının oluşacağını söyledi. Albayrak, “İlk göreve geldiğimizde yaşadığımız sıkıntıların oldukça mesafe alarak düzelttiğimiz ve çözümlediğimiz ortamda son zamanlarda karşılaştığımız sıkıntılarla neredeyse başa dönecek bir sorunla karşı karşıyayız! Göreve geldiğimizde 42 adet vahşi depolama vardı. O zaman Çevre Bakanlığı tarafından bize bunu bire düşürmemiz istendi ve bizde 2018 yılında bire düşüreceğimizi söyledik. Daha sonra geldiğimiz noktada 3’e düşürdük ve Valilik ile temasımız sonucunda Demirli’de toplanma kararı verildi. O zaman bir takım baskılar yapıldı ve çöplerin yarısı Çorlu’ya gitsin diye. Çorlu’daki arazide de ÇED raporunu aldı ve yatırımlarımızı tamamladık. Bizim yedek olarak Demirli’de 3. Lot’u almamız gerekiyordu. Pandemi girdi ve biz 3. Lot’u hazırlayamadık. Evrakları tekrar tamamladık ve Çorlu Belediye Başkanlığı dava açarak mahkemenin birinci aşamasını kazandı. Şu anda bizim hiçbir şey olmasa 1 Ocak tarihine kadar alacak çöp yerimiz var ama 1 Ocak’tan sonra ciddi bir çöp sıkıntısı ortaya çıkacak.”dedi.

HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANININ TRİBÜNLERE OYNAMAYA HAKKI YOK

Her gün Tekirdağ’da 1200 ton çöp çıktığını ve diğer belediye başkanlarına seslenerek tribünlere oynamamaları konusunda uyarıda bulunan Albayrak, “Çöp konusu siyasal meseleleri bir kenara bırakarak beraber çözmemiz gereken bir konu. Hiçbir belediye başkanının tribünlere oynamaya hakkı yok. Hiç kimse kendi yerine çöp istemiyor. Bir tek Süleymanpaşa Belediye Başkanımız siyasal bir şov yaparak o cevap verdi ve ‘Benim çöp döküm yerim Demirli!’dedi. Şu an her gün Tekirdağ’da 1200 ton çöp çıkıyor.”diye konuştu.

BOL BOL CEZA YİYORUZ!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden arıtma tesislerinin sürekli ceza yediğini söyleyen Albayrak, “Bu arada da çevre cezalarımızı yemeye bol bol devam ediyoruz. Yani anlaşılır gibi değil arkadaşlar! Ergene zehir akıyor ama Çevre Müdürlüğümüz bol bol arıtma tesislerimize ceza yağdırıp duruyor ama bizim müracaatımız var. Bunun için de cezaların iptali için dava açtım. En çarpıcı örneği, Süleymanpaşa Belediye Başkanımızın Tekirdağ kanalizasyon akıyor deyip de yemiş olduğumuz ceza 131 bin 500 TL’lik cezayı bize tebliğ eden başkanımızdı.”ifadelerini kullandı.

Albayrak’ın açıklamalarının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı İsmail Gülsen ve TESKİ Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Erhan Koç sunum gerçekleştirerek karşılaştıkları bürokratik engeller hakkında bilgilendirmede bulundu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’de erken Roma dönemine ait 14 gümüş sikke ele geçirildiÖnceki Haber

Kırklareli’de erken Roma dönemine ait 14...

Ergene Velimeşespor 0 - 2 Kırıkkale Büyük AnadoluSonraki Haber

Ergene Velimeşespor 0 - 2 Kırıkkale Büy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar