282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3567
EURO34.786
ALTIN2392.0

100’üncü yılı anısına, apartman duvarına 15 metrelik Atatürk portresi yaptırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
100’üncü yılı anısına, apartman duvarına 15 metrelik Atatürk portresi yaptırdılar

 EDİRNE’de bir site yönetimi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında apartmanın duvarına 15 metrelik Türk bayrağı üzerine Atatürk portresi yaptırdı. İki günde yapılan resmi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda törenle açmaya hazırlanan site yönetimi başkanı Hüseyin Kırcı, ”Çok anlam ve gurur verici bir eser oldu. Çok heyecanlıyız. Umuyoruz bu bir dalganın başlangıcı olur ve Edirne’den tüm Türkiye’ye yayılır” dedi.
Edirne’de Şükrüpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı’ndaki Egeşah Sitesi’nde yönetim, Cumhuriyet’in 100’üncü  yılı anısına apartmanlardan birinin dış duvarını Atatürk ve Türk bayrağının bulunduğu resimle boyatma kararı aldı. Yönetimin bu süreçte kentte yaşayan Azerbaycan asıllı ressam Hatai Abdullayev ile anlaştı. Projesi hazırlanan resim için kolları sıvayan Abdullayev, 2 gün çalışarak resmi bitirdi. Çalışma sonunda ortaya 15 metrelik Atatürk portesi ve fonda Türk bayrağı resmi çıktı. Resmin yapılması için resmi kurumlardan da izin alan apartman yönetimi, pazar günü törenle açılışını yapmaya hazırlanırken, görenler de duygulandı.
’GURUR VERİCİ BİR ESER OLDU’
Sitenin yönetim kurulu başkanı Hüseyin Kırcı, fikrin birkaç yıldır akıllarında olduğunu ve 100’üncü yıla denk getirmek istediklerini belirterek, ”Proje sitede bir takım onaylardan geçti yapımdan önce. İlk önce genel kurulumuzda karar aldık, sonra resmi kurumlara dilekçeler sunduk. Tüm hiyerarşik akışlardan geçirdikten sonra proje zaten olgunlaşmış oldu. Ressamımızla da el sıkıştıktan sonra geriye bir tek ressamımızın sanat eserini duvarda resmetmesi kaldı. Çok anlamlı ve gurur verici bir eser oldu. Çok heyecanlıyız. Umuyoruz bu bir dalganın başlangıcı olur ve Edirne’den tüm Türkiye’ye yayılır” dedi. 
‘PROJEYİ EDİRNE HALKIYLA BULUŞTURMAK İSTEDİK’
Kendisinin de Selanikli bir babanın oğlu olduğunu söyleyen Kırcı, ”Selanikli bir babanın evladı olarak, hayatını Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına vakfetmiş bir babanın evladı olarak biz de Cumhuriyet’in 100’üncü yılında, değerli ressamımızla bir kaç yıldır istişare ettiğimiz bu projeyi Edirne halkıyla buluşturmak istedik. Proje zaten bir kaç yıl öncesinden planlandığı için 100’üncü yılda olması çok anlam vericiydi. Yazılarıyla da bunu vurgulamaya çalıştık. Aslında bu tarz güzel eser ile Edirne gibi güzel bir serhat şehrinde, domino taşına ilk dokunan site yönetimi olarak onur ve gurur içerisindeyiz. Umuyorum ki bundan sonraki dönemlerde de birçok kutlamada, bu gibi çok eser görürüz. Bunun ilki olmak çok gurur verici” diye konuştu.
’ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK’
Vatandaşlardan da güzel tepkiler aldıklarını belirten Kırcı, ”İlk etapta bunu bir kurumun yaptırdığını düşündüklerini söylediler. Biz de site yönetimi olarak bu projeyi hayata geçirdiğimizi söyledik. Şaşkınlık içerisinde kaldılar ve bunun bir ilk olduğunu söylediler. İlk olmak zaten güzel bir şey, üstüne 100’üncü yıla denk gelmesi çok anlamlı bir olay. Umuyorum devamı gelir” ifadelerini kullandı.
’YAŞLI BİR AMCA RESMİN KARŞISINDA OTURUP AĞLADI’
Resmi yapan Edirne’de yaşayan Azerbaycan asıllı ressam Hatai Abdullayev de resmi yaparken gurur duyduğunu belirterek, ”Aslında bu resmin projesini yaklaşık 3 yıldır konuşuyorduk. En son karar verdik ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hayata geçirelim dedik. Fikir böyle gelişti. Resmin yüksekliği 15 metre, genişliği 4 metre. Biz bunu yaklaşık 2 günde yaptık, çok hızlı çalıştık. Yapım aşaması çok keyifliydi benim için, gurur vericiydi. Yoldan geçen arabalar kornalara basıyordu, iskeleden indiğim zaman elimi sıkıyorlardı. Hatta bir yaşlı amca resmin karşısında oturup ağladı, çok duygulandım. Gurur duydum” ifadelerini kullandı.
Resmi yaparken, diğer çalışmalarından daha titiz davrandığını söyleyen Abdullayev, ”Ben normalde çalışmalarımdan çok farklı tuttum, bir tık daha özendim. Yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalıştım çünkü benim için gerçekten gurur verici bir iş olmalıydı. Yaptık, sonuçlandı ve umarım herkes beğenir. Yani sonuçta güzel bir iş oldu. Site yönetimine de benimle bu konuda işbirliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum” dedi. 
’GÖNLÜMÜZDE YATIYORDU VE OLDU’ 
Site sakini Salim Zengin de gönüllerinde yatandan daha güzel bir resim ortaya çıktığını belirterek, ”Gönlümüzde böyle bir şey yatıyordu ve oldu. Edirne’de ilk kez böyle bir çalışma yapıldı zannediyorum. Süper bir çalışma çıktı, kime sorsak çok beğendiklerini söylüyorlar. Sitemizde bunun yapılmasından dolayı gurur duyuyoruz ” diye konuştu. (DHA)

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de, doktor ve sağlık çalışanını silahla tehdit eden şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

Edirne’de, doktor ve sağlık çalışanını s...

Lüleburgaz’da duvara çarpan traktör ters döndü: 1 ölü, 1 yaralıSonraki Haber

Lüleburgaz’da duvara çarpan traktör ters...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar