282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.349
EURO35.1013
ALTIN2306.8

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ !
Abone ol
Çorlu’da 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için anma programı düzenlendi.

15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için Çorlu Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı programa Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, Türk Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz, sivil toplum kuruluşları başkanları, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Çorlu İlçe Müftülüğü Din Görevlileri tarafından yapılan Kuran-ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından program sona erdi.
ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN DARBE GİRİŞİMİ ÖNLENDİ
Düzenlenen programın sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Bugün Demokrasi ve Milli Birlik günü. FETÖ’cü hainler tarafından ülkemize darbe girişiminde bulunuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ve milletimizin veraseti ile Allah’a şükürler olsun darbe girişimi önlendi. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu ilçemizde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde bir dizi etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda Şehitlik ziyaret edildi ve gece 00.13 saatlerine kadar devam edecek. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık diliyorum.”dedi.
MİLLETİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ İLE ENGELLENDİ
Düzenlenen programın sonunda açıklamalarda bulunan Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise “Bundan 6 yıl önce demokrasimize kast eden FETÖ Terör Örgütü mensupları, milletin birliği ve beraberliği ile engellendi. O yaşanılan süreçten ders alınması gerek çok başlık var. Bu anma etkinliklerini o anlamda önemsiyorum. Vatandaşlarımızın hatırlaması gereken bir gün. İnşallah bir daha bu memlekette bu tür girişimlerle karşılaşmayız. Bunun yolu da akıldan, bilimden, liyakattan, adaletten ve demokrasiden geçiyor.”diye konuştu.
MİLLETİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ İLE ENGELLENDİ
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin ise yaptığı açıklamada “15 Temmuz milletin, iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. Çanakkale ve 15 Temmuz’da bu millet asla bayrağı indirmemiş, ezanı dindirmemiştir. Bundan sonra da hiçbir kuvvet Allah’ın izni ile dindiremez. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”ifadelerini kullandı.
ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ İLE BAŞARAMAMIŞLARDIR VE BAŞARAMAYACAKLARDIR
MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan ise “Ecdadımız, geçmişten beri şehit olmaya önem vermiştir. Onları tekrar rahmet ve minnetle anıyoruz. 15 Temmuz, daha önce yaşanan darbeler gibi vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne karşı olanları göz önüne çıkarmıştır. Ancak bunu ülkemizin birliği ile başaramamışlardır ve başaramayacaklardır. Bir daha böyle bir kalkışma yaparlarsa bu birliğin gücünü daha da şiddetli şekilde hissedeceklerdir.”dedi.

BİZLERİ BÖLMEYECEKLER VE BÖLDÜRMEYECEĞİZ
Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan da yaptığı konuşmada “15 Temmuz ülkemiz için hain bir darbe girişimidir. Türk Milleti, Çanakkale’de olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde bu darbeyi susturdu. Bizleri bölmeyecekler ve böldürmeyeceğiz. Buna asla müsaade etmeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımızın da dediği gibi, ‘Milletine çevrilen tanka selam durmayan Türk Milleti, her zaman darbecilerin karşısında olacaktır.”şeklinde konuştu.
Son olarak Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Çorlu Şube Başkanı Dursunbey Çebi ise yaptığı açıklamada “Hain Fetö darbe girişiminin 6. yılı. Allah bu millete bir daha böyle bir darbe girişimi yaşatmasın. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”diye konuştu. 
CAMİDE MEVLİT OKUTULDU
Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen programın ardından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına Süleymaniye Camii’nde mevlit okutuldu.
SERGİ AÇILDI
Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan kursiyerler tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı resim sergisi, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin tarafından açıldı ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KIZILAY BAYRAMDAN SONRA DA AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI !Önceki Haber

KIZILAY BAYRAMDAN SONRA DA AİLELERİ YALN...

’Ördek’ kavgasında Kıbrıs gazisinin bacağı kırıldıSonraki Haber

’Ördek’ kavgasında Kıbrıs gazisinin baca...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar