282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5791
EURO34.974
ALTIN2422.5

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADIK
Abone ol
Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Henifi Karataş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk törenine katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk törenine Çerkezköy Kaymakamımız Nazmi Günlü, Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Henifi Karataş, Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram, Nedim Yılancı ve Esengül Güven, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve mahalle muhtarlarımız, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün tarafından muhtarlar günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Muhtar Tahsin Akgün tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Çelenk töreninin sona ermesinin ardından İlçe Kaymakamlığı tarafından Polis Evi’nde 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

MUHTARLIKLAR DEVTLETİN YÜZÜDÜR

Muhtarlık kurumlarının 19. yüzyılda devlet-halk ilişkilerinin iyileştirilmesi amacıyla merkezi idarenin bir parçası olarak kurulduğunu kaydeden Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, “Muhtarlıklar devlet ile halk arasında bir köprü, bir elçi vazifesi görür. Devletin halka en yakın temsilcisidir. Bir nevi Devletin yüzüdür. Yerel yönetimler içinde önemli bir vazife yapmaktadır. İlçemizde toplam 12 muhtarlık bulunmaktadır. İlçemizin nüfusunun 200 binden fazla olduğu ve her geçen gün hızlı bir şekilde arttığı düşünüldüğünde her muhtarlık ortalama 10 ila 30 bin arasında vatandaşa hizmet etmektedir. Bu muhtarlıklar çok hızlı bir şekilde büyüyen ilçemizde halkın sorunlarını çözebilmek için büyük bir gayretle çalışmaktadırlar” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleymanpaşa’da kadın eli projesi kapsamında 44 sera kurayla sahibini bulduÖnceki Haber

Süleymanpaşa’da kadın eli projesi kapsam...

Seracılıkta Kadın Eli projesinde seralar sahiplerini bulduSonraki Haber

Seracılıkta Kadın Eli projesinde seralar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar