282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4972
EURO34.5824
ALTIN2476.3

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun
Abone ol
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sarıkurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 günü, tarihimiz için çok önemli bir gündür. O gün azim, inanç, fedakârlık ve gönül birliğiyle ülkemizi işgal edenlere karşı durarak tarihte eşine az rastlanır bir destanı milletçe yazmaya başladığımız gündür.

19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır… 19 Mayıs, gençlik; gençlik, gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklâli ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Ne mutlu bize ki; bundan tam bir asır önce Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basan, büyük istiklâl mücadelesini başlatarak itilaf devletlerine karşı tarihin akışını değiştirme kararlılığını tüm dünyaya duyuran, vatan ve millet sevgisi ile yeni bir tarih yazmaya başlamamıza öncülük eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün evlâtlarıyız biz!

Mustafa Kemal Atatürk, "Bütün ümidim gençliktedir." diyerek ortaya koyduğu ilkeler ve gerçekleştirdiği devrimleri Türk Gençliğine emanet etmiştir. Atatürk'ün açtığı bu yolda ilerlemek ve Atatürk devrimlerini yaşatmak başta Türk gençliği olmak üzere hepimizin en önemli vazifesidir. Bu önemli mirası devralan Türk gençliği, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine en iyi şekilde sahip çıkacak ve kendilerinden sonra gelecek nesillere örnek olacaktır. Cumhuriyetimizin teminatı olan gençlerimizin her daim bu ulvi vazifenin bilincinde olacağına dair inancımız tamdır.

Sevgili gençler, kıymetli Çorlulular; ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu bu zorlu durumla, salgın hastalıkla hep birlikte mücadele etmekteyiz. Ama ümitsizliğe kapılmamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." Milletimiz var olduğu sürece, birlikte olduğu sürece aynı azim ve kararlılıkla yine her zorluğun üstesinden geleceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı canıgönülden kutlayarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“19 MAYIS BİLİNCİ GENÇLERİMİZLE ŞAHLANIYOR”Önceki Haber

“19 MAYIS BİLİNCİ GENÇLERİMİZLE ŞAHLANIY...

19 Mayıs coşkusu Çınarlı Mahallesi’nden Süleymanpaşa’ya yayılacakSonraki Haber

19 Mayıs coşkusu Çınarlı Mahallesi’nden...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar