282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI!
Abone ol
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çorlu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmasının 104. Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çorlu Atatürk Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen tören Çorlu Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından gerçekleşen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi. Düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Engin Türk, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Akın Yılmaz, STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BİN KİŞİ CUMHURİYET PARKI’NA YÜRÜDÜ

Düzenlenen törenin ardından  protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Düzenlenen yürüyüşü gören vatandaşlar, gerek camlarından gerekse iş yerleri önünde el sallayarak yürüyüşü alkışladı. Yürüyüşe yaklaşık bin kişi katılım sağladı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kutlamaların son ayağında ise Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren okullara ödülleri Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tevfik Algan, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından verildi.

EGEMENLİĞİ ÇOCUKLARA, KURTULUŞU GENÇLERE ARMAĞAN ETTİ!

Düzenlenen törenlerin sonunda açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Egemenliği çocuklara, kurtuluşu da gençlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşları rahmetle anıyorum. Tüm Çorlu halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” dedi.

MEMLEKETİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZE EMANET!

Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt ise yaptığı açıklamada “104 yıl önce Atamız bağımsızlık mücadelesini başlatarak kurtuluş ateşini yaktı. Bütün zorluklardan milletçe birlik ve beraberlik içinde çıktık. Ben umudumu hiç yitirmedim. Öncelikle Atamıza, silah arkadaşlarına ve yol arkadaşlarını ne kadar şükret ve minnetle ansak azdır. Bu anlamlı günü Atamızın geçlere armağan etmiş olması. Memleketin geleceği gençlerimize emanet!” diye konuştu.

 

HER DAİM GENÇLERİMİZ İLE EL ELE OLACAĞIZ!

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ise yaptığı açıklamada “Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için bir araya geldik. Bizler için çok kıymetli ve heyecanlı bir gün. Bütün mücadelemiz ve çalışmalarımız da bunun için. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu günü gençlere armağan etti. Bizler de her daim gençlerimiz ile el ele olacağız. Onlarla ilgili her türlü etkinliklere katılacağız. Tesisleşme ve konserlerde hep birlikte onları için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

104 YIL ÖNCE YAKILAN ATEŞ YANMAYA DEVAM EDECEK!

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, tören sonunda yaptığı açıklamada “Bundan 104 yıl önce Samsun’da yakılan mücadele ateşi aynı azim ve kararlılıkla yanmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.” dedi.

DEĞERLERİNİ HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ ANLIYORUZ!

CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar ise yaptığı açıklamada “Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. Yıldönümünde meydanlarda kutluyoruz. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimlerinin kahramanlarını saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Atatürk ve Cumhuriyet Devrimlerinin kahramanları ne kadar unutulmak istenirse istensin artık her geçen gün değerini daha iyi anlayarak anmaya başladık.” diye konuştu.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Törenin sonunda CHP Çorlu İlçe Başkanlığı, AK Parti Çorlu İlçe Başkanlığı, İYİ Parti ve DEVA Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı da Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında Çorlu Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve gösteriler de büyük beğeni topladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HAC ADAYLARINA EĞİTİM VERİLDİ!Önceki Haber

HAC ADAYLARINA EĞİTİM VERİLDİ!

19 MAYIS COŞKUSU ERGENE’DE DE YAŞANDI!Sonraki Haber

19 MAYIS COŞKUSU ERGENE’DE DE YAŞANDI!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar