282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

2023 Yılı Nisan Dönemi Olağan Meclis Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 Yılı Nisan Dönemi Olağan Meclis Toplantısı
Abone ol
Komisyonlara Yeni İsimler…TRAKYA Belediyeler Birliği’nin 2023 yılı Nisan dönemi olağan Genel Kurul Toplantısı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Birlik Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında birlik meclis üyelerin katılımlarıyla düzenlenen toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı.

Toplantıda encümen, plan-bütçe komisyonu, dış ilişkiler komisyonu üyelikleri seçimi gerçekleştirildi.

2022 yılı çalışmalarını içeren Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap cetveli de meclis tarafından onaylandı.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK OLMADI

Gizli oylama sistemi ile yapılan Encümen Üyeliğine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın beraberinde Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Ertuğrul Çamlıca, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Coşkun Tanış, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyesi H. Gülcan Ayışığı ve Karahalil Belediye Başkanı Aykut Yakut tekrar seçilerek Birliğin Yönetim Kurulu ekibini oluşturdular.

Birliğin Meclis Divan Kurulunda da değişiklik olurken, Çerkezköy Belediyesi eski Meclis Üyesi Dilek Köksal’ın yerine Asil Kâtip Üye olarak Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Meltem Yücel Pir getirilirken, Yedek Kâtip Üyeliği de Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu seçildi.

PLAN-BÜTÇE KOMİSYONUNA YENİ İSİMLER

Encümen üyeliği seçiminin hemen ardından beş kişiden oluşan Plan-Bütçe Komisyonu üyelikleri seçimi yapıldı.

Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Ürkmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Köksalan, Kavaklı Belediyesi Meclis Üyesi Nejdet Pulat, Vize Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Arda ve Ahmetbey Belediyesi Meclis Üyesi Şerif Serbest açık oylama sonucu oybirliği ile Plan-Bütçe Komisyonu üyeleri oldular.

DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU DA DEĞİŞTİ

Encümen ve Plan-Bütçe Komisyonu üyelikleri seçiminin ardından Dış İlişkiler Komisyonu üyeliği seçimi de açık oylama ile yapıldı.

Buna göre Dış İlişkiler Komisyonu üyeliklerine Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, Şarköy Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Çavuşoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Kerem Ereke, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Meltem Yücel Pir ve Ahmetbey Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Demir Akdeniz de Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri olarak belirlendi.

YÖNETİM VE KOMİSYON ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Yönetim kurulu ve komisyonlara seçilmiş olan yeni üyeleri tebrik ederek başarı dileklerini ileten Trakya Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, bir yıl veya daha uzun dönem sonunda görevlerini tamamlayan komisyon üyelerine de katkıları için teşekkür etti.

Başkan Albayrak yaptığı konuşmada, ülke olarak zor bir dönemden geçtiklerini, özellikle deprem ve doğal afetlere maruz kalan birçok kentin büyük zorluklar yaşadığını ve kendilerinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgelere yardım ve destekte bulunduklarını hatırlattı.

VAKİT GEÇİRMEDEN ÇALIŞMA YAPMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Albayrak konuşmasında olası Marmara depremine değinerek, “Deprem olursa Trakya olarak tüm şehirlerimiz etkilenecek. Bu sebeple kentlerimizin imar planlarını detaylı olarak gözden geçirmemiz ve deprem konusunda vakit geçirmeden çalışmalar yapmamız gerekiyor. Trakya Belediyeler Birliği olarak da bu konuda çalıştaylar düzenlemeye devam edeceğimizin bilgisini vermek istiyorum. Bugün 2023 yılı nisan dönemi olağan meclis toplantımız için bir aradayız. Katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum.” sözlerine de yer verdi.

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Toplantının bilgilendirme bölümünde, Trakya Belediyeler Birliği Müdürü ve Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Cemal Ogün Kürümoğlu tarafından öncelikli olarak deprem ve doğal afetlerle ilgili adımlar ve Birliğin gerçekleştirdiği ve sürdürmeyi planladığı faaliyetleri içeren bilgilendirme sunumu da meclis üyeleri ile paylaşıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Trakya’nın Çiçeği Çorlu, Botanik Fest ile Orion’da Renkleniyor!Önceki Haber

Trakya’nın Çiçeği Çorlu, Botanik Fest il...

MESTAN ÖZCAN: GÖNÜL GÖNÜLE VERDİK TEKİRDAĞ’IN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZSonraki Haber

MESTAN ÖZCAN: GÖNÜL GÖNÜLE VERDİK TEKİRD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar