282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5409
EURO34.9419
ALTIN2431.9

29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ ERGENE ŞUBESİ 3 YAŞINDA

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ ERGENE ŞUBESİ 3 YAŞINDA
Abone ol
29 Ekim Kadınları Derneği Ergene Şubesi her yıl olduğu gibi bu 29 Ekim’de de gerçekleştirdiği basın açıklamasının ardından pasta kesti.

29 Ekim Kadınları Derneği Ergene Şube Başkanı Emine Turgut, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına CHP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Mehtap Tural, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, CHP Ergene İlçe Başkan Vekili Volkan Keskin, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri katılım sağladı.

Dernek Başkanı Emine Turgut günün anlam ve önemine binaen basın açıklaması gerçekleştirdi. Turgut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün 29 Ekim bizim için çok anlamlı bir gün ve aynı zamanda derneğimizin doğum günü. 29 Ekim 2020 tarihinde kurmuş olduğumuz derneğimiz bugün 4. Yaşına giriyor. Cumhuriyetimizin 100 yılına adım attığımız tarihle örtüşen bugünde iki kutlamayı birlikte yapıyoruz. Ülkemizde cumhuriyet değerlerini ve kadını, insan haklarını savunan çok sayıda dernek olmasına karşın yeni bir örgütlenme ile barış, kardeşlik, birlik cephesini güçlendirmek istedik. Bugün itibariyle 41. Şubeye ulaştık, örgütlenmek için henüz emekleme evresindeyiz. Ancak kadınlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşların hak ve talepleri doğrultusunda yükselen seslere sesimizi ve gücümüzü katmaya çalışıyoruz. Bugün cumhuriyet değerleriyle yetişmiş uygulamanın yanında eklenen ÇEDES gibi projelerle din adamları okullara taşınıyor. Bilim yuvası olması gereken yerler, gittikçe siyasi iktidarların merkezi haline getiriliyor. Esnek çalışma yasası ile kadınlar evlere kapatılıyor, sosyal ve siyasi yaşam kadınlar için adete ulaşılmaz oluyor. Kadına yönelik şiddet bu derece artmışken, Cumhurbaşkanı bir gecede aldığı karar ile İstanbul Sözleşmesinin ardından 6284 sayılı Kadına Yönelik şiddetin önlenmesinden çıkabiliyor. Bunlar hep derneğimizin mücadele ettiği konulardır. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın 29 Ekim Kadınları Derneği.”

Başkan Turgut’un yanı sıra programa katılan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Dernek Üyesi Şefika Koca da birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından 29 Ekim Kadın Derneği’nin 3. Yaşına girmesi dolayısıyla pasta kesildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ERGENE'DE HERKESİ BİR ARAYA GETİREN İSİM: BORA KÜÇÜKÇETİNÖnceki Haber

ERGENE'DE HERKESİ BİR ARAYA GETİREN İSİM...

ERGENE CUMHURİYETİN 100. YILINI MUHTEŞEM BİR COŞKU İLE KUTLADISonraki Haber

ERGENE CUMHURİYETİN 100. YILINI MUHTEŞEM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar