282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

57. Alay Bolayır Kültür Akademisinin Açılışına Ergene Belediyesi Büyük Destek Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
57. Alay Bolayır Kültür Akademisinin Açılışına Ergene Belediyesi Büyük Destek Verdi
Abone ol
57. Alay Bolayır Kültür Akademisinin açılışı önce ki gün büyük bir katılım ile gerçekleşti. Ergene Belediyesi 57. Alay Bolayır Kültür Akademisinin açılışına büyük destek verdi.

57. Alay Bolayır Kültür Akademisi projesi açılış töreni Tekirdağ ve Trakya bölgesinde yer alan Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşu özel ve tüzel kişiler katılımları ile gerçekleştirildi. Ergene Belediyesi tüm sosyal ve kültürel projeler de olduğu gibi bu projede de üzerine düşen görevi yerine getirdi.

Geçmişten geleceğe tarihsel ve kültürel bir köprünün inşaatında atılan imzanın haklı gururunu yaşayan Ergene Belediyesi 57. Alay Bolayır Kültür Akademisi projesi tarihi Bolayır Hamamı iç mekan tefrişat düzenlemesi müze oluşumları ve dış çevre peyzaj çalışmalarının tamamını üstlendi. 57. Alay Bolayır Kültür Akademisi içerisinde Çanakkale muharebeleri, Bolayır Kent Müzesi, Atatürk Gönüllüleri Platformu Kütüphanesi ve tarihi Bolayır Hamamı olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor.

Tarihe ve Kültüre İz Bırakmaktan Onur Duyuyoruz

Programda konuşma yapan Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar, “Kültür Evinin inşaatı yaptık, bundan sonra koruyup kollamak ve yaşatmak ev sahiplerine ve sizlere düşüyor. Burada tam bir imece şekli gerçekleştirildi. Belediyeler ve dernekler bir araya geldi, boş bir binayı tarihi bir ederi yaşayan bir mekan haline dönüştürdük. Ergene Belediyesi olarak tarihe ve kültüre iz bırakmaktan onur duyuyoruz, Ergene Belediyesinin her daim kalbi Bolayır’da atacak” dedi.

Programda ki konuşmaların ardından Ergene Gençlik Halk Topluluğunun halk oyunları gösterileriyle program daha da renklendi. Halk oyunları gösterilerinin ardından plaketler takdim edilerek program son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KADIN MECLİSİ MÜZELERİ GEZDİÖnceki Haber

KADIN MECLİSİ MÜZELERİ GEZDİ

Mestan Özcan: “Ereğlimiz İçin İş Başındayız, Çalışmaya Devam Ediyoruz”Sonraki Haber

Mestan Özcan: “Ereğlimiz İçin İş Başında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar