282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.462
EURO34.7836
ALTIN2439.9

7. Geleneksel Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Korteji Yağmura Rağmen Coşkuyla Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7. Geleneksel Boza Festivali ve Sünnet Şöleni Korteji Yağmura Rağmen Coşkuyla Gerçekleşti
Abone ol
Ergene Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Boza Festivali ve Sünnet Şöleni renkli görüntülere ve coşkulu anlara sahne oldu. Festival korteji sırasında aniden bastıran yoğun yağmur da ne korteji ne de vatandaşların coşkusunu engelledi.

Ergene Belediyesi’nin 6 ayda 6 büyük açılış kapsamında geçtiğimiz Mart ayında Ergene halkına kazandırdığı Seyit Onbaşı Parkı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile start alan 7. Geleneksel Boza Festivali ve Sünnet Şöleni’nde objektiflere renkli anlar yansıdı. Uzun bacak, jonglör ve bando ekibinin de başını çektiği festival korteji Edirne Caddesi ile Işık Caddesi’nden geçerek festival etkinliklerinin gerçekleştirileceği Sağlık Mahallesi Pazar yerine ulaştı.

Festival kortejine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ile Candan Yüceer, siyasi partilerin ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sünnet olan çocuklar ile aileleri, sporcular ve çok sayıda Ergeneli katıldı.

195 Çocuğumuzu Sünnet Ettirdik

Sünnet şöleninde bu yıl 195 çocuğun sünnet ettirildiğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Sünnet şölenimize pandemi döneminde ara vermiştik ve şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. Boza festivalimizi de göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştiriyoruz. Boza bizim tarihi bir değerimiz. Bölgemizde 100 yıllık bir geçmişe sahip. Biz de Ergene Belediyesi olarak bozamızı sadece bölgemizde değil Türkiye’nin her tarafında duyurmaya, tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Yoğun yağışa rağmen durmayarak festival alanına kadar ulaşan korteje katılan herkese teşekkür eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yağmurlu bir günde vatandaşlarımız ıslandı, bizler de ıslandık. Haklarını helal etsinler. Vatandaşımızın, mahallelerimizin ne ihtiyacı varsa onları yapmaya çalışıyoruz. 100 kilometre su, 100 kilometre kanal yaptıktan sonra 200 kilometre yol yaptık” diye konuştu.

Programı takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mahallelerimize düğün salonları yaptık. Gençlerimize kapalı spor salonu yaptık. Futbol sahaları yaptık. Marmaracık Mahallemizde biliyorsunuz tarihi bir projeyi hayata geçirdik. Atatürk’ümüzün mirasını orada yaşatıyoruz. 18 Mart’ta Çanakkale Zaferini anmak için Seyit Onbaşı Parkını açtık, ismini Ergene’de yaşatıyoruz, yaşatmaya devam edeceğiz. Bizler durmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyoruz. Sizler bize inanın, güvenin bizler de sizlerin bu güvenini boşa çıkarmayacağız. Bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum. Tüm hemşerilerimize saygılar sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
STREETBALL TURNUVASI ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDUÖnceki Haber

STREETBALL TURNUVASI ŞAMPİYONLARI BELLİ...

Başkan Rasim Yüksel “Çocuklarımızın Nikahlarını da Ben Kıyacağım, Başkanlığı Bırakmıyorum”Sonraki Haber

Başkan Rasim Yüksel “Çocuklarımızın Nika...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar