282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3651
EURO35.0101
ALTIN2325.3

99. YILI COŞKUYLA KUTLADIK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
99. YILI COŞKUYLA KUTLADIK
Abone ol
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümü kutlamaları Çorlu’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Meydanı’nı dolduran kalabalık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini ellerindeki Türk Bayraklarıyla izledi. Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu 5. Kolordu Garnizon Komutanı Tevfik Algan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu halkının bayramını kutladı. Daha sonra Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Eldivan, “29 Ekim, kefensiz toprağa düşmek, 29 Ekim candan öte bildiğin karındaşın için ellerinle mezar kazmak, 29 Ekim ilk meclisin soğuk salonunda odun sobasının başında titremek, 29 Ekim bir avuç vatan evladının cep harçlığıyla karavana kaynatıp karnını doyurmaktır… 29 Ekim bağımsız yaşamak, 29 Ekim seçebilmek ve özgürce ben de varım diyebilmenin diğer adıdır… 29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin, tüm dünyaya ilanıdır. Mustafa Kemal Atatürk,’ Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz’ diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkenize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak, dünya ile paralel yaşamayı becerebilen, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi medeniyetler seviyesinden çok daha ilerilere götürecek gençlik yetişmektedir. Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramını tekrar kutluyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum.”dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tevfik Algan ve Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt hediye takdim etti.

TÖREN GEÇİŞİ DÜZENLENDİ

Programın sonunda Çorlu’da bulunan okullar, spor okulları ve askeri birliklerin geçit töreni gerçekleşti.

ÇORLU’DA İLKLER YAŞANDI!

Düzenlenen etkinliklerde ilkler de yaşandı. Daha önce protokole gösteri sunan Çorlu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi, gruplar halinde vatandaşların da rahat görebileceği alanlarda gösterilerini sundu. Bunun yanı sıra Çorlu’daki okulların tümü de resmi geçit törenlerinde yer aldı. Son olarak ise İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sporcu Fabrikası’ndan da çeşitli dallardaki sporcular geçit töreninde yer aldı.

ASKERLER İLGİ ODAĞI OLDU!

Programın sonunda ise protokol ve alanda bulunan askerlerle vatandaşlar, günün anısına bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan da vatandaşların isteğini geri çevirmedi.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İL YÖNETİM KURULUNUN YAPTIĞI HER İŞİ YAPACAĞIZ!Önceki Haber

İL YÖNETİM KURULUNUN YAPTIĞI HER İŞİ YAP...

Trakya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusuSonraki Haber

Trakya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar