282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2026
EURO35.0109
ALTIN2515.3

ALBAYRAK; BU PROJELER TEKİRDAĞ’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALBAYRAK; BU PROJELER TEKİRDAĞ’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, görev süresi boyunca yaptığı ve seçilirse gelecek beş yıl içerisinde yapacağı projelerin Tekirdağ’ın çehresini değiştireceğimi söyledi. Tekirdağ’ın Türkiye’de örnek gösterilecek marka bir şehir olacağını bildiren Albayrak; “Bu güne kadar yaptığımız büyük projelerin yanı sıra bir beş yıl daha halkımız yetki verirse yapacağımız işlerle Tekirdağ’ımızın çehresini değiştireceğiz” dedi.

Yerel seçim çalışmamalarına ara vermeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart da yapılacak olan seçimlerde de Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kadir Albayrak bu güne kadar yapılan önemli projeler ve gelecek dönem için hazırladığı, Tekirdağ’ın çehresini değiştirecek büyük projeleri hakkında bilgiler verdi. Albayrak; “Yapılan ve gelecek dönem için hazırladığımız projeler Tekirdağ’ımızı marka şehir yapacak” dedi.

Başkan Kadir Albayrak’ın çizdiği vizyon doğrultusunda ilk beş yıllık hizmet dönemini hizmet ve yatırımlarla dolu dolu geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2’inci hizmet dönemine yeni prestij projeleriyle girmeye hazırlanıyor.

Çorlu’da Zübeyde Hanım Parkı, Çorlu TEMA Park, Doğanca (Muhacir) Evi Restorasyonu gibi önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, kente değer katacak 2500 seyirci kapasiteli Çorlu Spor Kompleksi ve Çorlu Trafik Eğitim Parkı gibi diğer projelerin yapımına devam ediyor.

Başkan Albayrak; Tamamlanan Projelerin Açılışları Gerçekleştirilecek!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yakın bir zamanda yapımı tamamlanan dev projelerin açılışlarını gerçekleştirecek. Hizmete sunulacak yatırımlar arasında Malkara Çavuşköy Et Kombinası, Çerkezköy Kent Park 2’nci Etabı, Çerkezköy Kültür Merkezi, Şarköy Cemevi, Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi, Malkara Şalgamlı Mahallesi Güneş Enerjisi Sistemi ve Muratlı Yüzme Havuzu bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 2’inci dönem projeleri arasında Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali, Çorlu Sebze ve Meyve Hali ve Ergene Aşevi ve Sağlık Birimi gibi projeler yer alıyor.

Başkan Albayrak: “Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek!

Tamamlanan, devam eden ve gerçekleştirilecek projelerle ilgili olarak bir açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Geride bıraktığımız süre içerisinde insan odaklı bir hizmet modeli ortaya koyduk. Tekirdağ bu hizmet modeli ile büyüyor ve gelişiyor. 2’inci hizmet döneminde hizmetlerimiz artarak devam edecek,” dedi.

ÇERKEZKÖY KÜLTÜR MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE SUNULACAK

Tekirdağ’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirme idealiyle hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Ergene ilçelerinde kültür merkezleri inşa ediyor. Güçlü sanayisi ile hızla büyüyen ve gelişen Çerkezköy ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından modern ve estetik tasarımlı Kültür Merkezi inşa edildi. Çerkezköy’e bağlı İstasyon

Mahallesi’nde bulunan, toplam 12.674 metrekare inşaat alanına sahip Kültür Merkezi, bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplan 4 kattan oluşuyor.

Çerkezköy Kültür Merkezimiz bünyesinde 735 kişilik konferans salonu, 200 araçlık açık otopark yeri, idari birimler, kafeterya, 9 sanat atölyesi, 238 kişilik tiyatro salonu, sergi salonu, 195 kişilik sinema salonu, fotoğrafçı, teknik kütüphane, 87 kişilik sinema salonu, büfe, çiçekçi, 5 derslik ve 4 sanat sınıfı yer alıyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇORLU’YA YENİ VE MODERN OTOBÜS TERMİNALİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesi yapılmış ve şantiye alanında hafriyat çalışmalarına başlandı. Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde Çevre Yolu’na yakın bir konumda, 51.084 metrekare alan üzerinde 17.363 metrekare kapalı alan olacak şekilde inşa edilecek Çorlu Otobüs Terminali, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde 20 gişe, giden ve transit yolcu katında 30 peron, giden yolcu katında 10 peron ve 20 otobüs bekleme cebi bulunuyor. Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali’nde ise 10 gişe yer alıyor. Ayrıca terminal bünyesinde danışma, polis, zabıta noktaları, banka, ATM’ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya büroları, 9 adet dükkân, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, mescit, WC’ler, teknik hizmet birimleri, 110 araçlık misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı da olacak.

ÇORLU SEBZE VE MEYVE HALİ PROJESİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, nüfusu artan ve hızla büyüyen Çorlu’da artan ihtiyacı karşılamak amacıyla Sebze ve Meyve Hali projesini hayata geçiriyor. Çorlu Hıdırağa Mahallesi’nde inşa edilecek Çorlu Sebze ve Meyve Hali’nin projesi hazırlandı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmaları başlatılacak. Toplam 5.828 metrekare inşaat alanına sahip Çorlu Sebze ve Meyve Hali bünyesinde, hal binası, idare binası, sandık hali, kantar ve güvenlik binası yer alacak.

ERGENE AŞEVİ VE SAĞLIK BİRİMİ VATANDAŞLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında Ergene Aşevi ve Sağlık Birimi projesini hayata geçirecek 500 kişi kapasiteli Ergene Aşevi ve Sağlık Birimi’nde çok amaçlı salon, mutfak, bağış için gıda bankası, kafeterya, sağlık birimi tedavi odaları, fizik tedavi odası, yaşlı kontrol odaları ve idari birimler yer alacak.

Haber: Metin Engin


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TCDD Yönetimi, siyasiler ve bürokratlar suçludur!Önceki Haber

TCDD Yönetimi, siyasiler ve bürokratlar...

KADIN KONUK EVİNDEKİ FOTOĞRAFI BAKANA SORDUSonraki Haber

KADIN KONUK EVİNDEKİ FOTOĞRAFI BAKANA SO...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar