282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

BAŞKAN HİKMET ATA’DAN KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN HİKMET ATA’DAN KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata Peygamber Efendimizin doğumunun 1448. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ata, "O´nun doğumu, zulüm, kan, gözyaşı ve acıyla dolu karanlık bir devrin aydınlanması demektir. O´nun doğumu, insanlık semasına doğan bir güneştir." ifadelerine yer verdi.

“Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütledi. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, “İki günü birbirine eşit olan zarardadır” hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberimizin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur.

Sevgi, Barış, Merhamet

Çünkü O, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe ve yardımlaşmaya teşvik etmiştir. İnsanların en hayırlısı, Allah’ın son peygamberi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Hz. Muhammed’in (S.A.V) evrensel mesajı, sevgi, barış ve merhamettir. O’nun bu mirasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız.

O’nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır

Şiddet, nefret, terör ve bencilliğin küreselleştiği, adalet içinde kardeşçe paylaşma, barış içinde bir arada yaşama özlemlerinin her zamankinden daha fazla öne çıktığı günümüzde, O’nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncelerle; Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumunu 1448. yılını kutluyor, O’nunla evrensel barış ve sevgide buluşmayı diliyor, bütün İslam âlemini ve hemşerilerimizi sevgiyle selamlıyorum" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarında Acil Durum Tatbikatı Başarıyla GeçekleştirildiÖnceki Haber

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklar...

“TARIM KREDİLERİNDE FAİZ İNDİRİMİNİ SAĞLADIK”Sonraki Haber

“TARIM KREDİLERİNDE FAİZ İNDİRİMİNİ SAĞL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar