282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli’den Açıklamalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Kültür Ergene Belediyesi Kültür Müdürlüğü hakkında sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haberlere ve iddialara karşı Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Çevikleli’den açıklama geldi.Bir süredir sorumlu bulunduğu müdürlükler hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu, halk üzerinde algı yaratma politikası olduğunu, birimlerinin sosyal belediyecilik anlayışı ile çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulunduğunu belirten, Başkan Yardımcısı Ayça Çevikelli“Yeni kurulmuş Ergene’nin kimliğini oluşturması, burada yaşayan vatandaşlarımızın aidiyet duygularının güçlenerek, göçlerin önlenmesi ve Ergene’nin her yönü ile bir cazibe merkezi olması yönünde, Belediyemizin tüm birimleri çaba göstermektedir.

Vatandaşlarımızın Belediyemiz ’den beklentisi olan yol,su ve alt yapı gibi alanlarda teknik birimlerimiz hızla çalışırken, sosyal yardımlarımız, kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerimiz de hızla devam etmektedir.

Sponsor Firmaların Yardımları Faturalarımıza Yansımamıştır.

Tüm belediyelerde olduğu gibi yılda bir defa çok geniş katılımlı bir festival düzenlemekteyiz festivalimizin adı Sünnet Şöleni ve Boza festivalidir.

Bize sene içerisinde başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin başvurusu üzerine Haziran ayında okullar kapandıktan sonraçocuklarımızı sünnet ettiriyoruz.  Bugüne kadar yaklaşık bine yakın sünnet çocuğumuzun tüm ihtiyaçları karşılanarak sünnet ettirilirdi.

Bu çocuklarımızın kına geceleri eğlenceleri belediyemiz tarafından karşılandı. Tabii sponsor firmalarımız bulunmakta geçtiğimiz yıllarda sünnet kıyafetleri firmalar tarafından karşılandı firmalara teşekkür ediyoruz. Çünkü onların karşılamış oldukları bedeller faturalarımıza yansımamış onların sayesinde daha bir ekonomik bir festival geçirmiş olduk.

Festival 2 Gün Değil 3 gündür

Festivalin belirtildiği gibi 2 gün olmadığını 3 gün süren bir festival olduğunu belirten Çevikelli “Eylül ayının Başında festivalimiz gerçekleştirilmektedir. Festival 2 gün değil 3 gündür 3 gün boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere vatandaşımıza sunulmaktadır.

Festivalimizin bir diğer adı ise Boza festivalidir bildiğiniz üzere kültürel mirasımız olan Velimeşe Mahallemizde üretilen geleneksel bozamızın tanıtımı ikramı yine bu festivalimizde gerçekleştirilmektedir. Tankerlerle olmasa da kilolarca boza dağıtmaktayız örneğin bu sene 900 kilo boza vatandaşlarımıza ve gelen misafirlerimize dağıttık.

 Festivalde davet ettiğimiz yerel ve ulusal sanatçıları halkımızla buluşturduk. Ünlü bir sanatçıyı para vererek gidip görme imkânı bulunmayan, hayat şartları nedeni ile eğlenmeye bütçe ayıramayan vatandaşlarımız için festivallerin, yine onların vergileri ile düzenlendiğinin bilincindeyiz. Bu hizmetimizi her yıl vermeye devam edeceğiz.

Hesabı kolay 60 Bin Kandil Şekeri, 5 Kandil, 2 Bayram Bölü 33 Camii

Festivalimizden başka yine her yıl olduğu gibi Velimeşe Mahallemizde güreş turnuvaları halkın yoğun katılımı ile düzenlemekteyiz. Ramazan şenliklerimiz, bir ay boyunca binlerce vatandaşlarımızı buluşturduğumuz yine büyük bir organizasyonlarımızdan biridir.

Manevi değerlerimiz korumak, onları yaşatmak bizler için çok önemli, yıliçerisinde 5 defa olan kandillerimiz, dini günlerimiz ve 2 defa olan Bayramlarımızda dağıtılmak üzere, Kandil Şekeri ve Lokum ikramlarımız bulunmakta,kapalı zarf açık ihale yöntemi ile yaptığımız denildiği gibi 60 bin kandil şekeri ve 7 ton  (10 bin paket) lokumdan oluşmakta şimdi bir hesap yapılıyor. Nasıl verildi, nereye dağıtıldı gibi, 60 bin kandil şekeri, bölü 5 kandil, bölü 33 camii diyerek, hesabı kısaca sizlere buradan ifade etmek isterim. İlçemizde bulunan, 33 camiye, 5 kandilde lokum ve kandil şekeri göndermekteyiz. Bu şekerler camii cemaatine dağıtılmakta, cemaate sorarak yada imamlara sorarak onların memnuniyetlerini öğrenebilirler. 

 

Firmanın Bütün Belgeleri Elimizde Mevcut İsteyen Herkese İbraz Edebiliriz.

Geçtiğimiz gün AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Sarıer’in kendine ait Sosyal medya hesabında paylaşım yaptığı ve Ergene Belediyesinin dağıtmış olduğu lokumlarda Gıda katkı maddesi boya oranın yüksek olduğu iddiasına cevap veren. Başkan Yardımcısı Çevikelli “ Gıda katkı maddesi boya oranın uygun olmadığınla ilgi Sosyal Medya da yayınlanan Excel bir satırlık ifade de lokumlar hakkında boya miktarlarının yüksek olduğu iddia edilmiştir.

Lokum ve şekerlerimizin ihalesini alan firma 17 şubesi olan ve uluslararası ihracat yapan firma biliyorsunuz uluslararası ihracatta gıda kraterleri çok hassastır. Onlar yurt dışına gönderdikleri uygunluk belgesi aldıkları lokumların aynısını ilçemize Ergene’ye yollamaktadırlar. Vatandaşlarımıza dağıttığımız lokumlar hakkında bize hiçbirşikayet ve uygunsuz bir şey ulaşmış değildir. Ama sosyal medya da çıkan gıda boyalarının yüksek miktarda olduğu iddiası üzerine firma yetkilileri de harekete geçtiler. Bizlere son olarak 10 Ocak 2018 tarihinde yapılan analiz sonuçlarını gönderdiler. Analiz sonuçları ile firmanın bütün belgeleri elimizde mevcut isteyen herkese ibraz edebiliriz. Ama yine de kimsenin aklında soru kalmasın diye elimizde bulunan 3 paketi yine de analize yolladık bu hafta içeresinde elimize ulaştığı zaman sizlerle paylaşacağız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BEYOĞLU BELEDİYESİNE ZİYARETÖnceki Haber

BEYOĞLU BELEDİYESİNE ZİYARET

Haftanın Spor PanoramasıSonraki Haber

Haftanın Spor Panoraması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar