282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3758
EURO35.0337
ALTIN2325.7

Bir gün değil, Her gün Yanlarındayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir gün değil, Her gün Yanlarındayız
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediyesi 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla yemek düzenleyerek onların bu özel günlerinde yanlarında yer aldı.Marmaraereğlisi Belediyesi sadece özel günlerde değil her daim engelli vatandaşlarının yanında yer almaya devam ediyor.

Yemekte; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu konuşma yaptı. Engellerin çevreden kaynaklı olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Uslu; ‘’Çevresel düzenlemeler engelli vatandaşlarımızın hareketine imkan verecek şekilde yapılmamışsa çevrede fiziki bir engel var demektir. Konuyla ilgili kurum olarak Bakanlığımızın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimimizin direktifleri doğrultusunda yürüttüğümüz hizmetler vardır. Evde bakım maddi desteği bunlardan biridir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda daha profesyonel bir hizmet için resmi yada özel rehabilitasyon merkezlerimizde gerekli şartlar dahilinde masrafı devlet tarafından karşılanmak suretiyle bakımları da mümkündür. İlimizde dört merkezde dört yüz seksen engelli vatandaşımız bu hizmetten faydalanmakta ve sırada bekleyen bulunmamaktadır. Bu bilinç ile 3 Aralıkların gittikçe artan farkındalıklara vesile olması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ dedi.

İlçede konunun önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yemeğe çok sayıda vatandaş katıldı. Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yemekte konuşma yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’ 3 Aralık Engelliler Günü’nün değerini ve önemini biliyoruz. Ancak sadece bu gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız. İhtiyaçları doğrultusunda maddi, manevi ve psikolojik bağlamda belediye olarak her daim yanlarında oluyoruz. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu unutmayarak bu vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bir tane engelli ve iki tane hasta nakil aracımız vatandaşlarımıza yedi yirmi dört hizmet veriyor. Bizde bilgimiz dahilinde olan her konuya hassasiyet göstererek gerekli yardımlarda bulunuyoruz. Bu konuda kamusal anlamda duyarlı olmak ve üzerimize düşenleri yapmak hepimizin görevidir.’’ dedi.

Yemeğe; Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın yanı sıra, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu, Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu, Marmaraereğlisi İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Oğuz Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Marmaraereğlisi  Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ve Muharrem Şen, siyasi parti temsilcileri ve bir çok STK üyesi katıldı.

Yenen yemeğin ardından vatandaşların ihtiyaçlarını dinleyen Başkan Hikmet Ata, gerekenlerin yapılması konusunda ekiplerine talimat verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelliler Günü Yemeğinde Başkan Albayrak'tan Kapaklı'ya 2020 MüjdesiÖnceki Haber

Engelliler Günü Yemeğinde Başkan Albayra...

Ergene Atatürk Evi Projesinin Temeli AtılıyorSonraki Haber

Ergene Atatürk Evi Projesinin Temeli Atı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar