282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3791
EURO35.0241
ALTIN2326.1

CHP ÇORLU KONGRESİNDE ÖZGÜR ERTAŞ YENİDEN SEÇİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP ÇORLU KONGRESİNDE ÖZGÜR ERTAŞ YENİDEN SEÇİLDİ
Abone ol
CHP Çorlu İlçe Başkanlığı olağan kongresinde ilçe başkanlığına Avukat Özgür Ertaş kırmızı renkle girdiği, tek listesiyle ilçe başkanı seçildi. Kongreye delegelerin bir çoğu katılmazken, bir çok partili seçime gelmeyen delegelere tepki gösterildi. Kongreye küçük bebeği ile katılan bir partili kadın çok büyük taktir topladı. Kongre süresince eski Milletvekili Emre Köprülü ve eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın samimi ve uzun sohbeti dikkatlerden kaçmadı.

Çorlu Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin Divan başkanlığını Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptı. Olağan Çorlu İlçe Kongresine Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, ilçe belediye başkanları, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan ve civar ilçelerden partililer katıldı. Açılış ve teşekkür konuşması gerçekleştiren Başkan Ulaş Yurdakul; “Günümüz Türkiye’si şartlarında bugün bu salondan görev alarak çıkacak arkadaşlarımın çok ciddi sorumlulukları var. Trakya’yı bir garabete çevirecek olan proje. Çiftçiye zamanında ‘Ananı da al git’ diyenler bugün Katar emirine ‘Ananla birlikte gel’ deyip yeni bir boğazın hayalini kuruyorlar. İlk önce bununla mücadele edeceğiz” dedi.

DOĞUKAN DAĞ; 6 BİN ÜYEMİZİN KAÇ TANESİNİN BURADA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Yönetim Kurulu çalışma raporu ve mali tabloların açıklanmasının ardından mavi listeyle delege seçimlerine katılan Doğukan Dağ söz aldı. Doğukan Dağ; “Delegelerimizin kararıyla seçime girmeme kararı aldık. Biz delegasyon seçiminden 4-5 ay önce yola çıktık. Güzel bir seçim yürüttük, kendi yapacaklarımız ile ilgili konuştuk. Kapı kapı gezdik. Kimsenin üzerinden yol yürümedik. Bizim istediğimiz gibi olmayan şeyler oldu. Örgütü kendi kendine bırakalım dedik, bu seçim çalışmasını kırmadan ve dökmeden burada taraflar yaratmadan seçim çalışması olmasını sağlayalım dedik. Düşündüğümüz gibi olmadı, canlı yayınlarda belediye başkanımıza dedik ki, bizi, bize bıraksın. Belediyemiz çok genç, genç bir belediye başkanımız var. Biz de ona destek olalım, omuz olalım. Siyaseti biz yapalım, üstünden yük almaya çalışalım. Tabi bizim açımızdan bu böyle gerçekleşmedi. Gönül kırgınlığımız yok, biraz üzüntümüz var. Demokrasi şöleni dediğimiz bu salonda 6 bin üyemizin kaç tanesinin burada olduğunu görüyoruz. O süreci doğru yönetebilseydik, o süreçte tarafları yaratmasaydık bugün bu salonda adım atacak yer olmazdı. Biz bunu daha önce gördük, daha önceki kongrelerde ciddi kalabalıklar vardı. Bu dönem olmadı ama bundaki sonraki dönemde daha güçlü bir CHP yaratmak için 6 bin üyenin en az 20-30’unu bulundurabileceğimiz kongreleri yaşatabilmek için, bu zamana kadar yaptığınız yanlışları yapmamak için uğraşırız. Biz başak tanesi gibi olmalıydık, o 4 listeden de birer temsilciyi yönetim kadromuza katabilmek lazımdı. CHP çatısından hiçbir zaman kopmayacağız, koşullar ne olursa olsun emek koymaya devam edeceğiz” dedi.

ÜNAL BAYSAN; BENİM ADIMI HEMEN ÖYLE LANSE ETMEYİN

Çorlu eski Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Ben yokum küstüm demeyeceksiniz siyasette, ben yoksam yok olurum demeyeceksiniz. Gelecek il kongresinde benim adımı hemen öyle lanse etmeyin, öyle bir şey yok. Benim tek istediğim bir şey var. Milletvekillerimizden ve ilçe başkanlarımızdan lütfen bizi İl kongresinde bir çatışma ortamı yaratmayın. Oturun, beraber örgütlerinize sorun ve danışın, ondan sonra tek adayla hep beraber birlik içerisinde il kongresine gidelim. Zaten Genel Başkanımızın istediği ve arzuladığı bu. Her yarışta bizden bir şey kopuyor. Sendeki evlat acısı, bendeki kuyruk acısı. Dışarıya söyleyemediğimiz şeyleri birbirimize söyleyerek, en ağır sözleri söyleyerek kenara çekiliyoruz. Partimize sahip çıkalım, Atatürk’e sahip çıkalım, Cumhuriyet’e sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

AHMET SARIKURT; BİZLERE SAHİP ÇIKTILAR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Çorlu’muzda yine bu dönemde küçük düşünce farklılıklarımız ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu bütün bu olumsuzluklara rağmen ayrılıklara neden oldu. İşte o dönemde seçimlere 43 gün kala sayın başkan ve farklı düşünüş ve inanışlardan, kapsayıcı ve birleştirici olmaya çalışan ilçe yönetimimiz bizlere sahip çıktılar” dedi.

ALBAYRAK, YÜCEER, AYGUN VE IŞIKGÖR KONUŞTU

Ağırlıklı olarak ülke gündemi üzerine bir konuşma yapan Başkan Sarıkurt’un ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun ve CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör birer konuşma gerçekleştirdi.

ÖZGÜR ERTAŞ; ÇORLU’DA OY ORANINI ARTIRAN SADECE CHP OLMUŞTUR

Kırmızı listeyle seçimlere giren ve tek liste olarak olağan kongreye giden Avukat Özgür Ertaş; “Kısa sürede seçimlerde önemli bir başarı aldığımızı düşünüyorum. Başarılı olmak için var gücümüzle çalıştık. Haksızca eleştiriler yapıldı. Çorlu’da oy oranını artıran sadece CHP olmuştur. Hiç hak etmediğimiz bir başka eleştiriyle karşılaştık. ‘Yeterli katılım yok dediler’ burada propaganda yapmıyoruz. Bunu söyleyenler, önce sandıkları doldurmak gerek diye düşünüyorum. Sandıkları dolduramayan kişilerin bugün kalkıp da salondaki insanların sayısına laf etmesini de hiçbir şekilde doğru bulmam. Siyasette nicelikle nitelik birbirinden farklı şeylerdir. Çorlu’da 31 Mart akşamı CHP bayrağını çekmek için herkes var gücüyle çalışmıştır. Bütün kesimleri kapsayacak bir şekilde ilçe yönetimi oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.

CHP ÇORLU YENİ İLÇE YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Özgür Ertaş’ın kırmızı listesinde asil yönetim kurulu Özlem Açık, Cüneyt Akar, Serkan Ayaz, Namık Aydın, Renginar Başaran, Yılmaz Demir, Filiz Er, Ayhan Fidan, Aytuğ Güngördü, Zafer İlhan, Gülcan Karaali, Ecevit Karaca, Bahadır Kıvanç, Ferhat Kurtulmuş, Ramazan Sezer, Emel Şentürk, Ümit Tandoğan, Halil Tok, Müjdat Uysalcan, Esra Vişneli, Ömer Murat Volkan, Semih Yenmez, Dursun Yıldırım, Korel Yüksel isimlerinden oluştu.

Haber: Abdurrahim Yıldırım


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NUH NUHOĞLU; BİZİM GENEL KURULDAN UTANDIMÖnceki Haber

NUH NUHOĞLU; BİZİM GENEL KURULDAN UTANDI...

Başkan Yüksel Bu Yılda Geleneği BozmadıSonraki Haber

Başkan Yüksel Bu Yılda Geleneği Bozmadı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar