282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2868
EURO35.0871
ALTIN2469.3

COŞKUYLA KUTLADIK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
COŞKUYLA KUTLADIK
Abone ol
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlama töreni, Çorlu’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar, resmi törenin ardından okullarda gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altında olan bir ülkede silah ve top sesleri altında korkusuzca 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak bu günü Dünya üzerinde yaşayan tüm çocuklara armağan etmesinin 99. yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’nın, anıta çelenk koyması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona eren resmi tören, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tüm öğrencilerin bayramını kutlayan Mükerrem Ali Kayan İlkokulu Müdürü Başak Arman, “Türk Milleti geçmişten bugüne egemenliğini yitirmemiş ve ona sahip çıkmak için çok zorlu mücadeleler vermiş ve şerefli bir geçmişe sahip olmuştur. Millet egemenliğini temsil eden Millet Meclisinin açıldığı gündür 23 Nisan. Bu ülkeyi en güzel renklerle boyayacak nesil sizler ve yarınları bugünlerden daha güçlü kılacaklarsınız. Hepinizi umutla bakan gözlerinizden öpüyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.”dedi.

23 NİSAN DÜNYA ÇOCUKLARININ BAYRAMI

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, yaptığı konuşmasında “1979 yılında ilk olarak altı ülkenin katılımıyla uluslararası boyuta taşınan bayram, her yıl ülkelerden gelen misafirlerimizin katılımı ile dünya çocukları bayramı olarak kutlanılmaktadır. Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan, misafirperverliğiyle ağırlayan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Çünkü medeniyet insana kıymet veren, çocuğu daima muhatap alan kadim medeniyettir. Bu vesile ile bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Milli Mücadeleyi sürdürerek günümüzde de canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla bir kez daha yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.”

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından ilkokul öğrencilerinin hazırladığı gösteriler, töreni izleyen protokol ve aileler tarafından büyük alkış aldı.

HEPSİNİ AYRI AYRI KUTLUYORUM

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, tören sonunda yaptığı açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayramı ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 99.yıl dönümünü tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de ilçemizde kutladık. Çocuklarımızın gösterilerini izledik, her biri ayrı ayrı başarılı bir performans sergiledik. Hepsini ayrı ayrı kutluyorum.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ’da Coşkuyla KutlandıÖnceki Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

10. Uluslararası Çocuk Festivali Sona ErdiSonraki Haber

10. Uluslararası Çocuk Festivali Sona Er...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar