282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Cumhuriyet Bayramımızı Fener Alayı ve Ferhat Göçer Konseri ile Kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Bayramımızı Fener Alayı ve Ferhat Göçer Konseri ile Kutladık
Abone ol
Çorlu Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle Fener Alayı ve Ferhat Göçer konseri düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Fener Alayı, 10 binlerce Çorlulunun katılımıyla gerçekleşti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Hülya Perin, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mülki amirler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldığı kortej, Atatürk Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Parkı’nda sona erdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, evlerinden ve işyerlerinden Türk bayrakları ile desteklediği Cumhuriyet Bayramı Fener alayı, 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kortejin Cumhuriyet Parkı’na ulaşmasının ardından sahneye çıkarak Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yıl dönümünde Cumhuriyet kortejine katılan herkese teşekkür ederken korteje katılan herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı ve şunları söyledi:

“Bugün 29 Ekim. Bugün; çetin bir mücadele ile kazanılan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz.

95 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan eden kahramanlarımızın zaferiydi. 95 yıl önce yaşananlar dönemin şartlarında dünyada eşi benzeri olmayan bir kahramanlık öyküsüydü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yaşlısı-genci, kadını-erkeğiyle birlikte, yokluklar ve imkânsızlıklar içinde kazanıldı Kurtuluş Savaşı. Bu zaferi taçlandıran Cumhuriyetin ilanı ile temelleri atıldı çağdaş Türkiye’nin.

Sizlerden, 95 yıl önce Cumhuriyet’in ilanını getiren koşulları bir düşünmenizi istiyorum:

Okul sayısı yetersiz, okuma yazma bilen sayısı yok denecek kadar az, tarım ürünleri üretilemiyor, ülkede salgın var, sıtma, trahom, frengi…  Tedaviye yetişecek sayıda doktor yok, hastane yok. Limanlar, demiryolları yabancılara ait, kadınlarımız insan değil, seçme seçilme hakkı yok, eşit eğitim hakkı yok, tiyatro yok, müzik yok, resim yok, sanat yok…

Tüm bu olumsuz şartlarda“Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan yönetim şekli” diyerek Atamızın ilan ettiği Cumhuriyet, 95 yıldır şanla şerefle yaşıyor. Bizler de kanımızın son damlasına kadar yaşatmaya devam edeceğiz.

Değerli hemşehrilerim, Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmamız gereken günlerden geçiyoruz.  Bağnazlıktan uzak, bilimin ve aklın ışığında kurulan Cumhuriyet’in getirdiği eşitlik, özgürlük, laiklik gibi değerleri yitirmemiz, geleceğimizin kararması ve hatta yok olması demektir.

Cumhuriyet bize yurttaş olma bilinci vermiştir. Cumhuriyet bize aynı topraklarda barış içinde kardeşçe yaşamayı, manevi değerlerimize sahip çıkmayı öğretmiştir. Cumhuriyet bize çağdaş eğitimin gerekliliğini, hukukun üstünlüğünü, laiklik ilkesinin hayati öneme sahip olduğunu öğretmiştir.

1 Kasım 1922’de düşman işgalinden kurtarılan Çorlu’muz, ilan edildiği günden beri Cumhuriyete sahip çıkan Çorlumuz, kurtarıcımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkîlaplarına her zaman, her koşulda sahip çıkan Çorlumuz, bu kutsal topraklar için mücadele eden kahramanlarımızı asla unutmadı, asla unutmayacak.

Atatürk Cumhuriyeti ilan ederken aslında bugünleri de öngörerek söylemişti o ünlü sözünü: ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.’

Cumhuriyeti yaşatacağız, Cumhuriyeti Çorlu yaşatacak, Cumhuriyeti asil Türk milleti yaşatacak.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyet’in kuruluşuyla taçlandırılan bağımsızlık savaşında mücadeleye ortak olanları, bu uğurda can verenleri bir kez daha gururla, saygıyla, rahmetle anıyorum.”

Kortejin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Parkı’nda Ferhat Göçer sahne aldı. 10 binlerce kişinin katıldığı konserde halkımız Cumhuriyetimizin 95. yılını coşkuyla kutladı.

Yaklaşık 2 saat boyunca süren konser, havai fişek gösterisi eşliğinde Ferhat Göçer’in seslendirdiği marşlar ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“PETTE ÇOCUK TİYATROSU” ORİON’A GELİYORÖnceki Haber

“PETTE ÇOCUK TİYATROSU” ORİON’A GELİYOR

Ergene’de Binlerce Kişi Fener Alayına KatıldıSonraki Haber

Ergene’de Binlerce Kişi Fener Alayına Ka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar