282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

ERGENE’DE KİMSE RAHAT UYUMASIN DEDİM SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, Ergene ilçe teşkilatında yaptığı basın toplantısında istifasını açıkladı, gündeme dair önemli konularla ilgili bir çok konuda da açıklamalar yaptı. Karaca; “Ergene Belediye Meclisinin Temmuz ayı toplantısı sonrasında Kimse rahat uyumasın demiştim. Sözümün arkasındayım. Belediye kaynaklarını heba edenlere mutlaka hesabını er yada geç soracağım” dedi. Cem Karaca istifası ile ilgili kimseye kırgın olmadığını, hiç kimse ile de bir kavgasının olmadığını dile getirdi.

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, parti binasında ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde haberlere konu olan görevden alınmalarına ilişkin, Ergene Belediyesi çalışmaları ve hükümet yatırımlarının ele alındığı toplantıda konuşan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Cem Karaca, görevden alınmadıklarını aksine yeni dönemde göreve devam etmeyeceklerini söyledi. Karaca, “Bizim ilçemizde kongre sürecimiz başladı. 5 Ocak 2020’de inşallah delege seçimlerimizi gerçekleştireceğiz ve ardından kongre sürecimiz belirlenecek. Bu sürecin içinde herkesin merak ettiği sorular var. Yeni dönemde aday olmamamız konusunda bir karar aldık. Bunda da bizim küskünlüğümüz ya da kavgamız olmadı. Bize ne görev verildiyse her zaman onu yaptık. Kongreye kadar artık görevimizi sürdüreceğiz ve Tekirdağ’da örnek bir kongre yapmak istiyoruz. Yeni dönemde ilçe başkanlığında ben aday olmayacağım. Bizim bu çerçevede başka planlarımız var. İnşallah yeni gelen süreç güzel ve başarılı olur. Bu süreçte bizimle beraber olan tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”dedi.

KELİME HATASI OLDU

Yapılan haberlere ilişkin açıklamada bulunan Başkan Karaca, ufak bir kelime hatası yaşandığını belirterek “Tekirdağ’da bir haber sitesi neye dayanarak haber yaptı o hususu bilmiyoruz. Biz görevden alınan ilçe teşkilatları değiliz. Haberi yapan arkadaş metni yanlış hazırlamış. Bütün ilçe başkanları ile konuşuldu ve karar alındı. Ben de göreve devam etmek istemediğimi il başkanımız Mestan Özcan’a ilettik. Yeni gelecek yönetimin maddi manevi en büyük destekçisi olacağız. Bu noktada kimsenin şüphesi olmasın. O haberde ufak bir kelime hatası yaşandı.”şeklinde konuştu.

 RASİM YÜKSEL BENİ HİZMET YAPACAĞINA İNANDIRACAK BİR BAŞKAN BİLE DEĞİL

Ergene Belediyesi Başkanı Rasim Yüksel’in AK Parti’ye geçmesi ile ilgili herhangi bir konunun olmadığını ifade eden Karaca, “Bizim belediye başkanımız belliydi ki bizim adayımız Rasim Bey’den daha iyi şeyler yapabilecek biriydi ama halkımız Rasim Bey’i seçti. Kayıp milyonlar ile ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. Bunun sorumlusu tamamen Rasim Yüksel’dir. Bulamıyorsa o parayı da cebinden çıkart o parayı faiziyle beraber kasaya koy. Eğer ki AK Parti’ye de geçerse hatasını söylerim ki böyle bir konu yok. Ben şahsi olarak Rasim Yüksel’in partimize geçmesini tasvip etmem. Rasim Yüksel beni hizmet yapacağına inandıracak bir başkan bile değil. Belediyecilik bu adamlarda yok. Süleymanpaşa, Kapaklı, Hayrabolu belediyeleri resmen şantiyeye dönmüş durumda.”diye konuştu.

HİÇBİR YERE ADAY DEĞİLİMİ

Yeniden göreve aday olmadıklarının altını çizen Karaca, “Ergene ile ilgili aday değilim, başka bir ilçeye de aday değilim. Çorlu’da güzel bir ilçe başkanımız ve yönetimimiz var. Ben herhangi bir ilçe başkanlığına aday değilim ama siyasetten de ayrılmayacağım. Ben AK Parti siyasetinin içinde bir yerlerde bulunmak istiyorum. Biz partimize ve Tekirdağ’ımıza hizmet etmek istiyoruz. Verilen görevi yapacağız.”dedi.

ORTAK BİR İSİMDE HEM FİKİR OLACAĞIZ

Göreve yeni gelecek ilçe başkanı ile ilgili olarak sürekli istişare yapacaklarını söyleyen Karaca, “Salı gününden itibaren bir komisyon kuruldu. Burada öncelik olarak yönetimlerimizle görüşecekler ve sahaya inip sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar ve mahalle başkanlarımız ile görüşüp bir isim elde edeceğiz. Burada bir sürü isim konuşuluyor. Biz de bu isimde görüşümüzü ortaya koyacağız ve inşallah yeni dönemde bizimle çalışacak ilçe başkanımız belli olacak.”ifadelerine yer verdi.

DERİN DEŞARJ 2021’DE FAALİYETE GEÇECEK

Ergene Havzası’nın temizlenmesi için yapılan Derin Deşarj inşaatının 2021’de faaliyete geçeceğini ifade eden Karaca, “Ergene Havzası eylem planı ile ilgili yaptığımız programlarda Sağlık Bakanımız da bu konunun acil çözülmesi konusunda talimatlar verildi. Burada sanayileşmenin olduğu yerdeyiz. Sanayinin artıları olduğu gibi ne yazık ki eksileri de oluyor. Deri OSB arıtması çalışıyor. Derin Deşarj yüzde 95 seviyelerinde 2021 yılı içerisinde tamamen faaliyete geçecek” diye konuştu.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni Yılın Herkese Sağlık ve Mutluluk Dolu Günler Getirmesini DiliyorumÖnceki Haber

Yeni Yılın Herkese Sağlık ve Mutluluk Do...

NUH NUHOĞLU; BİZİM GENEL KURULDAN UTANDIMSonraki Haber

NUH NUHOĞLU; BİZİM GENEL KURULDAN UTANDI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar