282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.3136
EURO34.7853
ALTIN2408.3

ERGENEYE YENİ PARKLAR İNŞA EDİLİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ERGENEYE YENİ PARKLAR İNŞA EDİLİYOR
Abone ol
Ergene İlçesinde yeşil alan eksikliğini gidermek, halkın rahat bir ortamda yeşillikler içinde oturup dinlenecekleri alanlar oluşturmak ve ilçenin park ihtiyacını gidermek amacıyla Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nde park projelerini hayata geçirmek için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Ergene Belediyesi ilçenin birçok noktasında park yapım çalışmalarını sürdürürken, ilçenin iki büyük mahallesi olan Yeşiltepe Mahallesinde 3400 m2 alan üzerine Türkan Bebek, Sağlık Mahallesinde 2600 m2 alan üzerine Zübeyde Hanım Parkı çalışmalarına başladı.

TÜRKAN BEBEK  VE ZÜBEYDE HANIM PARKINDA NELER VAR

Türkan Bebek parkında; Yaklaşık olarak 2000 m2 çim alana yeni dikilecek ağaç ve çalı sayısı 300 adet olduğu açıklanırken;  çocuk oyun ve spor alanı 330 m2, 220 m2 alan üzerine Ergene İlçe Haritası çizilecek ve 8 adet Türk bayraklı meydan oluşturulacağı belirtildi. Ayrıca Bulgaristan muhacirleri için öneme sahip Türkan Bebek anıtının bulunduğu 200 m2 tören alanı , 160 metre yürüyüş yolu, 20 m2 alana sahip bir büfe ve yeterli sayıda kamelya  oturma banklarıyla vatandaşların hizmetine açılmaya hazırlanıyor.

Sağlık Mahallesi Selimiye Caddesinde 2600 m2 alan üzerine yapımına başlanan Zübeyde Hanım parkı; alan içerisindeki doğal eğimi teraslandırılarak 4 kat elde edilmiştir. Yaklaşık olarak 1200 m2 çim alana dikilecek ağaç ve çalı sayısı 270 adet belirlenmiş olup çocuk oyun ve spor alanı 250 m2 , 376 m2 alan üzerine Etkinlik Meydanı oluşturulacaktır. Bu alanda 3 Teras Amfi ve Çatılı Pergolalar bulunacak. Zübeyde Hanım kaidesi alan içerisinde konumlandırılacaktır Perde duvar sistemiyle güvenli bir park yapısı oluşturulan alan içerisine 90 m2 lik  bina çalışmalarının devam ettiğinin de  bilgisi kaydedildi.

ERGENE ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERE DEVAM                    

Şehrimizin geleceğini inşa ediyoruz diyerek projelerin her aşamasını takip ettiklerini dile getiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, içinde yeşil alanların ve farklı aktivitelerin de yer alacağı modern bir parkların  inşa edilmesiyle ilçenin farklı bir kimliğe bürüneceğini vurguladı. Yüksel ayrıca ‘Halkımızın özlemini duyduğu değişim ve yenilik için önemli adımlar atıyoruz. İlçemizin her yönüyle gelişmesi ve değişmesi adına elimizden gelen ne varsa yapıyoruz’ ifadelerine yer verdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKİRDAĞ SÜPER AMATÖR LİG SONUÇLARIÖnceki Haber

TEKİRDAĞ SÜPER AMATÖR LİG SONUÇLARI

ÇERKEZKÖY CUMHURİYET BAYRAMI’NI EMRE AYDIN İLE KUTLAYACAKSonraki Haber

ÇERKEZKÖY CUMHURİYET BAYRAMI’NI EMRE AYD...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar