282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6

Ekrem Eşkinat’a Yurt Dışı Çıkış Yasağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ekrem Eşkinat’a Yurt Dışı Çıkış Yasağı
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçlaması ile soruşturma başlatılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında verilen karar belli oldu. Kararı CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçlaması ile hakkında Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ Adliyesi’ne giderek konuya ilişkin ifade veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat hakkında adli kontrol uygulanmasına karar verilerek yurt dışına çıkış yasağı konuldu.  Kararı CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu sosyal medya hesabından kamuoyu ile  paylaştı.

Eşkinat hakkındaki kararı sosyal medya hesabından duyuran CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, “Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat CHP Süleymanpaşa İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma nedeni ile Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı tarafından bugün sabah saatlerinde ifadeye çağırılmış ve 10.55 ile 11.07 saatleri arasında görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınmıştır.

İfadeyi alan Cumhuriyet Savcısı başkaca herhangi bir işleme gerek görmemiştir. Bir süre sonra bu kez Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç Belediye Başkanımızı Adliye’ye çağırarak saat 14.46’da ifadesini almış ve adli kontrol uygulanması isteği ile Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmiştir. Ceza yargılamasında kolay örneği gerilmeyen bu olay bir hukuk garabeti ve keyfiliğidir. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı kendi maiyetindeki Cumhuriyet Savcısının aldığı ifadeyi ve Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmemesini yetersiz görmüş, Belediye Başkanımızı tekrar ifadeye çağırmış, ifadesini alıp Sulh Ceza Hakimliğine sevk etmiştir. Hakimlikçe, her ayın ilk günü karakola giderek imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verilmiştir” açıklamasında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Termik Santrale Bir OkulÖnceki Haber

Bir Termik Santrale Bir Okul

Kayıp Asker BulunduSonraki Haber

Kayıp Asker Bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar