282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Ergene Belediyesi’nden 23 Nisan Bayramı Armağanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Ergene Belediye Başkanlığı tarafından Ergene’deki çocuklara hediye edilmek üzere bir süredir yapım çalışmaları sürdürülen Atatürk Çocukları Kütüphanesi ve Atatürk ve Gençlik Parkı 23 Nisan günü hizmete açıldı. İğneler Mahallesinde 2110 m2 yeşil alanı, 574 m2 yürüyüş yolu, 468 m2 çocuk oyun alanı üzerinde yapımı tamamlanan Atatürk ve Gençlik Parkı ve Atatürk Çocukları Kütüphanesi geniş çaplı tören ile vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ayça Çevikelli, Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız’ın yanı sıra , meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının akabinde  tören programı  İğneler Mahallesinde 7’den 70’e vatandaşların faydalanabilecekleri Atatürk Çocukları Kütüphanesi’nin kuruluş ve düzenlenmesinde emeği geçen ayrıca  5 bin adet kitap desteğinde bulunan Mesut Tim ve ekibine teşekkür plaketinin takdim edilmesi ile başladı.

Ergene Belediyesi Çocuk Korosu sahne aldığı açılış programında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı dolayısıyla seslendirdiği günün anlamını belirten şarkı ve türküleri hep bir ağızdan söylediler. 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İğneler Mahallesi Muhtarı Halit Dindar ‘ Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal  Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Bu özel günde sizleri ağırlamaktan dolayı mutluyum. İğneler halkımızın isteklerini söylemek için başkanımıza gittiğimizde, başkanımız her fırsatta sabretmemizi söyledi. Bugün mahallemizde yapılan hizmetlerimize baktığımızda kilit parke yol çalışmalarımızdan cami avlusuna, düğün salonu tadilatından talep ettiğimiz çeşmenin yapılması ve çevre düzenlemesine kadar her alanda taleplerimizi karşıladı. Öncelikle mahallemizde yaptığı hizmetlerden dolayı başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Başkan Yüksel’den Anlamlı Günde Anlamlı Açılış: Atatürk Çocukları Kütüphanesi ve Atatürk ve Gençlik Parkı

Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘23 Nisan Bayramını kutladığımız böyle bir günde böyle güzel bir açılış için bir arada olmanın vermiş olduğu mutluluğu ifade etmek istiyorum. Çocuklarımız, bizlerin geleceği. Çocuklar, bizim sevincimiz, umudumuzdur. İstikbalimizin ve cumhuriyetimizin  teminatı sevgili çocuklar, öncelikle hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.  Biz bu çok anlamlı günde liderimizin, atamızın adını, açacağımız eserlerimizde sonsuza dek yaşatmak istedik’ dedi.

İğneler Mahallesine Atatürk’ün Adı Çok Yakıştı; Bundan  Büyük Mutluluk Duyuyorum

Yüksel ‘ Hepimizin bildiği gibi 4 yıllık bir belediyeyiz.  4 yılı bazı işler için hem çok kısa bazı işler için de çok uzun bir süredir. Biz göreve gelir gelmez yapılanmamızı hem de çok büyük eksiklere rağmen kısa zamanda tamamladık. Belediyedeki tüm çalışma arkadaşlarımın azmi ve enerjisi ile tüm mahallelerimize hizmet götürmenin mahalle halkımızın esiklerini giderilmenin mutluluğu içindeyiz.

Ergene Belediyesi olarak her mahallemizde olduğu gibi İğneler Mahallemizde çok hizmetimiz oldu. 26.000 m2 taş döşedik. Muhtarımızın belirttiği gibi birçok alanda çalışmalarımızı sergiledik.  Biz mahallelerimizde bir ağaç bile dikilse, bundan mutluluk duyuyoruz. Benim halkımda bir ağaç bile dikilse, bundan mutluluk duyacak kadar mütevazidir.  Ama bugün onlara gurur duyacakları iki güzel eser armağan ediyoruz. Birazdan Atatürk ve Gençlik Parkı ile Atatürk Çocukları Kütüphanesinin açılışını yapacağız.

İçinde çok kıymetli kitaplar olan kütüphaneden hem vatandaşlarımız hem de gençlerimiz faydalanmasını, kitap okuma alışkanlıklarının artmasını diliyorum. Atatürk ve Gençlik Parkı ile Atatürk Çocukları Kütüphanesinin İğneler Mahallemize Hayırlı Olmasını Diliyorum’ ifadelerine yer verdi.

Albayrak : Ne Yapıyorsak, Tekirdağ İçin, Vatandaşımız İçindir

Ardından kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘ 98 yıldır bitmeyen bir heyecanla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık. 98 yıl geriye gittiğimiz zaman, yedi düvele nasıl meydan okunacağını tüm dünyaya gösterdik. Tarih de bunu yazdı. Kurtuluş Savaşında büyük kahramanlıklarla bize kutsal bir zafer armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Bugünkü bu heyecanı gördüm. Gerçekten böyle bir günde, çok güzel bir yatırım hayata geçirdi Ergene Belediye'miz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, il genelinde tüm hızıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Şimdi ağırlığımızı üstyapıya veriyoruz. Tekirdağ, Büyükşehir'in ikinci ve üçüncü dönemlerinde çok daha iyi ve yaşanılabilir bir kent haline gelecektir. Ergenelilere bir de müjde vermek istiyorum. Ergene ilçemize de bir cemevi kazandıracağız. Ne yapıyorsak, Tekirdağ için, vatandaşımız içindir’ ifadelerine yer verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÜNAL BAYSAN’IN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİÖnceki Haber

ÜNAL BAYSAN’IN ADAYLIĞI KESİNLEŞTİ

Çocuklar bayramı Orion’da kutladıSonraki Haber

Çocuklar bayramı Orion’da kutladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar