282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3145
EURO35.118
ALTIN2279.2

Ergene Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergene Kültür Merkezi Hizmete Açıldı
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergenede Kültür Merkezinin açılışı yapıldı. Kültür Merkezinin açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından Ergene Kültür Merkezi Ergene’de hizmete açıldı. Görkemli bir tören ile açılışı yapılan Ergene Kültür Merkezi 7.558 metre kare alan üzerine yapılırken, içinde 478 kişilik tiyatro ve konferans salonu bulunuyor. Ergene Kültür Merkezinde ayrıca 12 adet çalışma ofisi, 96 metre kare sergi salonu, 2 adet fuaye, 4 adet toplantı odası, teknik alanlar, 82 araçlık açık ve kapalı otopark ile atölyeler yer alıyor.

Ergene Kültür Merkezi’nin açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Hülya İnci, Ayça Albayraktar, Mehmet Cebeci ve Yüksel Baydarlı, Siyasi Parti Temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Eski dönem Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Dernek ve Oda Başkanları, Mahalle Muhtarları, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ergene’de vermiş oldukları sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Ergene Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet adına alt yapı ve üst yapı gibi birçok alanda işbirliği içerisinde hizmetler üretiyoruz. Bugün bunun bir diğer güzel örneği olan Ergene Kültür Merkezinin açılışında bir araya geldik. Öncelikle Ergene İlçemize böylesine güzel bir yatırımı kazandırdığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Kadir Albayrak nezdinde tüm emeği geçen Daire Başkanları ve mesai arkadaşları personellere çok teşekkür ediyorum. Bizler hayal ettiklerimizi birer birer proje haline getiriyoruz. Geçtiğimiz Pazartesi günü yine sizlerle birlikte Ergenemize değer katacak olan Atatürk Evi Projemizin temel atma törenini gerçekleştirdik. Kısa bir süre içerisinde yapımını tamamlayıp siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bir kez daha Atatürk Evinin Ergeneli, Tekirdağlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Yüksel konuşmasının devamında, “Kültür Merkezimizde Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa birçok kültürel faaliyete imza atacağız. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak adına birçok kursu Kültür Merkezimizde vermeyi planlıyoruz. Yine 478 kişilik çok güzel bir salonumuz mevcut. Burada çocuklarımıza, gençlerimize ve büyüklere yönelik çeşitli kategorilerde tiyatro gösterileri sergileterek tiyatronun eğitimde oynadığı büyük rolden yararlanacağız ve onlara iyi birer birey olma bilincini kazandıracağız. Çalışan Anneler için geçen yıl hizmete açtığımız Beren Bebek Oyun Eviyle kadınlarımızın çalışma hayatına katılmasını sağladık. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yürüttüğümüz Kuaförlük kursu ile 20’nin üzerinde kadınımızı meslek sahibi yaptık ve birçoğu şu an kendi Kuaför dükkânlarını açarak ev ekonomisinde önemli bir yer almaktalar. Ergene Kültür Merkezinde de açacağımız çeşitli kurslar ile kadınlarımıza meslek öğretiminde büyük katkılar sunacağız. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı, sergiden tiyatroya, kurslardan sinema gösterimine kadar birçok alanda hizmet verecek olan Kültür Merkezinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “Sanatçı El Öpmez, Sanatçının Eli Öpülür” diyerek sanata ve kültüre verdiği değerden dolayı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Grup Ergenos Halk Oyunları ekibi gösterilerini sunarken, Deli Orman Türkü Grubu da açılışa katılan konuklara mini bir konser verdi. Vatandaşların ilgiyle izlediği gösterilerin ardından protokol tarafından Ergene Kültür Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müdürlüklerden Başkan Sarıkurt ve Meclis Üyelerine BrifingÖnceki Haber

Müdürlüklerden Başkan Sarıkurt ve Meclis...

Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Konusunda Bilgiler VerildiSonraki Haber

Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi Konusunda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar