282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

MEHMET DİKTAŞ; ÇTSO YAPI OLARAK RUHUNU KAYBETMİŞTİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEHMET DİKTAŞ; ÇTSO YAPI OLARAK RUHUNU KAYBETMİŞTİR
Abone ol
Çorlu da ve bölgede tanımış saygın iş adamlarından Mehmet Diktaş Gazetemize gündemi sarsacak çok özel açıklamalarda bulundu. Diktaş Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasını resmen siyasallaştığını belirterek; “Maalesef ÇTSO yapı olarak ruhunu kaybetmiş, siyasallaşmış bir kurum haline dönmüştür” dedi. Siyasete de 2004 de nokta koyduğunu açıklayan Mehmet Diktaş, siyasi bir hedefinin ve planının olmadığını kesin bir dille anlattı.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sırasında gazetemize gündemi sarsacak açıklamalar yapan, iş adamı Mehmet Diktaş, ÇTSO nun durumundan, Tekirdağ Sanayi Odası kuruluşuna, kendisinin siyasi bir hedefi olup olmadığından, gündeme dair bir çok konuda özel açıklamalar yaptı. Sorularımıza cevap verdi. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ile yaşanan ufak çaplı gerginlikle ilgili de konuşan Diktaş; “Sayın Metin Akgün benim çok eski değerli bir dostumdur. Bu tür konuları büyütmeye gerek yok. Her zaman yüz yüze bakacağız. Birbirimize karşı bir gönül kırgınlığımız dargınlığımız olamaz, büyütecek bir şey yok” dedi.

Mehmet Diktaş; Ben Siyasete 2004 de Nokta Koydum!

Seçimlere katılımın yoğun olmasından memnun olduğunu açıklayan Mehmet Diktaş, son zamanlarda kendisi hakkında yapılan siyasi yorumlarla ilgili verdiği cevap da şu ifadelere yer verdi; “Yeni oluşacak ÇTSO yönetimine başarılar dilerim. Çorlu’muz için hayırlı olsun. Buradan Çorlu için güzel hizmetler verecek bir yönetimin çıkmasını temenni ediyorum. Ben siyaseti 2004 yerel seçimlerinde Çorlu Belediye Başkanlığı adaylığımdan sonra noktaladım. Son zamanlarda hakkımda bir çok şeyler konuşuluyor, yazılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı, yok Milletvekili adaylığı şekillinde yorumlar yapılıyor. Bizi oralara layık görenlere çok teşekkür ederim. Fakat ben Doğru Yol Partisinden aday olduktan sonra 2004 yılında siyaseti noktaladım. O günden sonra hiçbir siyasi partide siyaset yapmadım, üyede olmadım. Partim DYP bana bir görev verirse gerekeni yaparım. Görevden kaçmam. Fakat DYP halkın iradesinden uzaklaşmış bir parti konumuna geldi. Siyasete yapmak isteyen arkadaşlarım, dostlarım olursa, benden destek isterlerse de onlara gereken desteğimi her zaman veririm.  Bir çok yerde yazılıyor, konuşuluyor, buradan açıkça ifade edeyim. Benim siyasi bir hedefim ve planım yok” dedi.

Üç İli Kapsayacak Trakya Sanayi Odası Kuruluyor!

Tekirdağ Sanayi Odasının kuruluşu ile ilgili de ilk kez gazetemize özel açıklamalar yapan iş adamı Mehmet Diktaş, Tekirdağ Sanayi Odasının kuruluşunun geç kalındığını ifade ederek; “Bundan Dört yıl önce Tekirdağ Sanayi Odası kurulması için girişimler başladı. İstenen imza sayısı Bin olması gerekirken, 1.400 imza toplandı, bakanlığa teslim edildi. Konu yargıya taşındı ve yargıdan çıkan sonuçla, Tekirdağ Sanayi Odasının kurulmasına izin çıktı. TOBB konuyu Danıştay’a taşıdı. Danıştay da kararında Sanayi Odasının kuruluşuna izin verdi. Bu konuda 8 tane  İl başvuru yaptı. Bakanlık, Tekirdağ Valiliği ve İl seçim kuruluna gerekli işlemleri yapması için yetki verdi. Toplam 2704 Sanayicimiz ayrıldı. Bunların 908 tanesi Çorlu’dan,64  yada  67 tanesi Tekirdağ dan, 1.100 küsur tanesi Çerkezköy den ve diğer ilçelerden olmak üzere Sanayicilerimiz ayrıldı, meslek gurupları oluşturuldu. Burada Tekirdağ Sanayi Odası değil, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ illerini kapsayacak şekilde Trakya Sanayi Odası kuruluş çalışmalarının olacağını bekliyoruz. Olursa da çok iyi olur. Bana Sanayi Odasında ihtiyaç duyulursa buradayım. Üzerime düşeni yaparım. Zaten Çorlu Ticaret odasından ayrılma sebebimiz Çorlu’ya ve bölgemize hizmet ederiz diyerek ÇTSO dan çekildik. Bu seçimlerden önce Odanın kuruluş çalışmalarının tamamlanacağını düşünüyordum, fakat olmadı. Sanayi Odasında çok farklı bir yönetim anlayışı ortaya çıkacaktır. İnşallah süreç bir an önce tamamlanmış olur. Sanayi Odası bölgemiz için bu güne kadar çok büyük bir eksiklikti ve geç kalınmış bir hizmetti. Bu güne kısmetmiş” dedi.

Diktaş; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Resmen Siyasallaşmış!

Oda seçimlerine siyasi baskıların olduğu şeklinde kamuoyunda sıkça konuşulan konular üzerinde de sorularımızı yanıtlayan İş adamı Mehmet Diktaş açıklamalarının son bölümünde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasını siyasallaştığını, odada siyasi baskıların olduğunu ve siyasetin arka bahçesi haline geldiğini açıklayarak ÇTSO yu eleştirdi. Diktaş yaptığı sert eleştiride şu sizlere yer verdi: “ÇTSO üzerinde siyasi baskılar var. Sadece siyasi baskılar değil, kamuoyu baskısı, Mahalle baskısı, Eş, dost Arkadaş baskısı var. Fakat en çok ÇTSO ya siyasilerin baskısı var. Oda resmen siyasallaşmış. Benim için Köylülerimiz baş tacıdır. Şunu söylemek istiyorum. ÇTSO resmen köylüleştirilmiştir. Köylümüz baş tacımızdır. Asla onları küçük göremeyiz. Maalesef ÇTSO yapı olarak ruhunu kaybetmiştir. Siyasilerin arka bahçesi haline gelmiştir” dedi.

Milletvekili Akgün; Diktaş’la bir Sorunumuz Yok!

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, Diktaş ile yaşanan küçük çaplı gerginlikle ilgili de şu açıklamada bulundu; “Biz Mehmet Diktaş ile çocukluk arkadaşıyız. Bu konuyu büyütmeye gerek yok. Kendisi ile bir sıkıntımız, problemimiz yok. O bizim canımız, ciğerimiz, çocukluk arkadaşımızdır” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diz Protezi Ameliyatından Korkmayın!Önceki Haber

Diz Protezi Ameliyatından Korkmayın!

Sporcularımız Milli Takım Adına GüreşeceklerSonraki Haber

Sporcularımız Milli Takım Adına Güreşece...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar