282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5915
EURO34.825
ALTIN2490.4

Nküde Oryantasyon Programları Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nküde Oryantasyon Programları Devam Ediyor
Abone ol
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) fakülte ve meslek yüksekokullarına 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yerleşen öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor.

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesine yeni katılan öğrencilerin, öğrenim görecekleri birimlerini bölüm ve programlarını tanımalarını sağlamak, uyum süreçlerini hızlandırmak, üniversite ruhunu kazandırmada ilk adımı atmak amacıyla oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Fakülteye yeni katılan öğrencilere oryantasyon programında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Gürkan Ünal tarafından üniversite ve fakülte hakkında bilgiler verilerek öğrencilerin ders kayıtları, sınavlar, öğrenci toplulukları, üniversite bursları ve benzeri konularda bilgilendirme yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi oryantasyon programı

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerine yerleşen öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programı Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, öğrencilerin öğrenim görecekleri birimlerin, bölüm ve programların özellikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Tekirdağ’ın ve NKÜ’nün genel yapısı, tarihçesi, mevcut öğrenci kapasitesi, sosyal aktiviteleri ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, öğrencilere başarılar dileyerek programı sonlandırdı.

Çerkezköy MYO oryantasyon programı

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu (ÇEMYO) kazanan öğrenciler için "Oryantasyon Eğitimi" düzenlendi. Yüksekokul Konferans Salonu’nda yapılan eğitime MYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Üniversiteye yeni gelen öğrencilerin uyum problemini aşmaya yardımcı olmak ve yeni tanışacakları üniversite kültürüne adapte olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Namık Kemal Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olmasına karşın hızlı bir gelişme gösterdiğini ifade etti. Çerkezköy Meslek Yüksekokulu bünyesinde halen 6’sı gündüz, 3’ü de gece olmak üzere toplam 9 program bulunduğunu dile getiren Doç. Dr. Can Burak Şişman, bu programlarda toplam bin 3 yüz 85 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, ÇEMYO’nun eğitim kadrosunu öğrencilere tanıttıktan sonra, soru-cevap kısmıyla program sona erdi.

Çorlu MYO oryantasyon programı

Çorlu Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon programı yüksekokulun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından yoğun bir katılım sağlanan Çorlu MYO’nun oryantasyon programında Tekirdağ ve okulun yer aldığı Çorlu ilçesinin genel hatları, okulun akademik ve idari yönetimi, okuldaki programlar, sınav sistemi, akademik takvim, uzaktan eğitim gibi konular hakkında bilgi verilerek öğrenci toplulukları ve yaptıkları faaliyetler tanıtıldı.

Malkara MYO Oryantasyon Programı

Malkara Meslek Yüksekokulu, 1. sınıf öğrencilerine yönelik, Yüksekokulu Konferans Salonu’nda oryantasyon eğitimi düzenledi. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin Dağ tarafından verilen eğitimde okulun tarihçesi, öğrencilere yönelik kurslar, topluluklar, sınav sistemi, öğrenci hakları, yönetmelikler ve öğrencilerin faydalanabileceği diğer konularda bilgi verildi.

Marmara Ereğlisi MYO Oryantasyon Programı

Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Akademik yılı oryantasyon programı Yüksekokul konferans salonunda gerçekleşti. Programa tüm birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Yüksekokulunun yeni öğrencilerine Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr Veli Sırım, "Siz, sadece bizim öğrencilerimiz değil, her biriniz ayrı bir kıymet ve değerde olan misafirlerimizsiniz" diyerek seslendi. Yrd. Doç. Dr. Veli Sırım’ın konuşmalarının ardından Marmara Ereğlisi İlçe Kaymakamı Hüseyin Karameşe, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün de birer konuşma yaparak ilçenin genel yapısı, sosyal olanaklar ve yaşam ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmacılar ilçe yönetim kademesi olarak yüksekokulu öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca yanlarında olacaklarını ifade etti.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hicran Özlem Ilgın tarafından yeni öğrencilere Yüksekokulun eğitim ve öğretim sistemi, üniversite yaşamı, yönetmelikler, idari yapı, sosyal olanaklar ve topluluklara ilişkin bilgilerin verildiği bir sunum yapıldı. Sunumun ardından oryantasyon toplantısı tamamlandı.

Muratlı MYO Oryantasyon Programı

NKÜ Muratlı Meslek Yüksekokulu’na 2016-2017 akademik yılında ilk defa kayıt yaptıran ve öğretime başlayan öğrencilere, Muratlı Meslek Yüksekokulu konferans salonunda “Oryantasyon” eğitimi verildi. Etkinlik Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ömer Öksüz, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Saray MYO Oryantasyon Programı

Saray Meslek Yüksekokulu’na 2016-2017 akademik yılında ilk defa kayıt yaptıran ve öğretime başlayan öğrencilere, yüksekokulun konferans salonunda ’Oryantasyon’ eğitimi verildi. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Cem Kolukırık koordinasyonunda Dış Ticaret, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile İşletme Yönetimi birinci sınıf öğrencilerinin katılımı ve yüksekokul idareci ve öğretim görevlilerinin sunumları eşliğinde gerçekleştirilen Oryantasyon Eğitimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Programda bilgilendirmenin ardından Milli Eğitim Bakanlığının 15 Temmuz Şehitleri anma video gösterisi öğrencilere izletilerek oryantasyon eğitimi sona erdi.

Şarköy MYO Oryantasyon Programı

Şarköy Meslek Yüksekokulu 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programı Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda gerçekleşti. Açılış konuşmasını Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gönül Akgül yaptı ve öğrencilere okulun tarihçesi, programlar ve akademik-idari personel hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Ardından Öğr. Gör. Hasan Cinnioğlu okulun işleyişi ve temel kurallar hakkında konuştu. Okutman Semahat Aysu ise Uzaktan Eğitimle verilen dersler hakkında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Teknik Bilimler MYO Oryantasyon Programı

NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hasan Mete ve Öğr. Gör. Fatih Özen tarafından oryantasyon eğitimi verildi.

Programda Üniversite ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun tanıtımı yanında, öğrencilere, programlar, stajlar, yatay ve dikey geçişler, sınavlar, öğrenci toplulukları sosyal kültürel etkinlikler gibi bir çok konuda bilgiler verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Ceylan, Muratlı İlçesini Ziyaret EttiÖnceki Haber

Vali Ceylan, Muratlı İlçesini Ziyaret Et...

Çorlu Devlet Hastanesi Münür Alkan Binasında Sağlık Hizmet Kalitesi ArtıyorSonraki Haber

Çorlu Devlet Hastanesi Münür Alkan Binas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar