282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8

Sıfır Atık, Sıfır Kayıp!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıfır Atık, Sıfır Kayıp!
Abone ol
Ülke genelinde sürdürülen Sıfır Atık Projesi, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından son derece önemsenmekte ve desteklenmektedir. Başkan Hikmet Ata tarafından yakından takip edilen proje de ilçede bulunan bütün okullarda Belediye personeli tarafından konferanslar yapıldı. Bu sayede öğrenciler konu ile ilgili bilgi sahibi olurken aynı zaman da farkındalık yaratıldı.

Konu ile ilgili düşüncelerinden bahseden Başkan Hikmet Ata; ‘’Geçen dönem bu projelere destek vermek amacıyla doğa ve çevre konularında birçok etkinlik düzenledik. Bunların başında okullarımızda Atık Pil Toplama Yarışmaları olmuştu. Oldukça başarılı sonuçlar elde ettik ve bu konuda sıralamaya giren okullarımıza çeşitli ödüller verdik. Özellikle bu sene etkinlikleri daha da arttırıp hem sıfır atık projesine katkı sağlamak hem de halkımızın çevre konusundaki duyarlılığını daha da arttırmak istiyoruz. Bu nedenle bu sene çok daha fazla çevre etkinlikleri ve yarışmaları düzenlemeyi planlamaktayız. Toplumun bu konuda duyarlı olmasına geleceğimiz açısından oldukça ihtiyacımız var.’’ dedi.

Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ozan Deniz; ‘’ Ağaç yaşken eğilir biliciyle, bu sorumluluğu çocuklarımızdan başlayarak tüm toplumun öğrenmesi esas amacımızdır.  Bu proje kapsamında Marmaraereğlisi’nde bulunan okullarda eğitim amaçlı seminerler vermekteyiz. Sıfır Atık Projesi seminerleri kapsamında;

  • Doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanımını sağlamak
  •  Atığı kaynağında azaltmak yada geri kazanmak
  • Değerlendirilebilir atık toplama verimini arttırmak
  • Depolama alanına giden atık miktarını azaltarak atığın çevresel etkisini minimize etmektir.

Geri dönüşüm ve geri kazanım sistemlerinin oluşturulması ve toplumca etkin kullanılması için bu bilincin oluşturulması gerekmektedir. Bu bilincin genç yaşta kazanılmasını sağlamak için okullarda verilen eğitim seminerleri ile öğrencilerimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Marmaraereğlisi Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü olarak projeye desteğimizi halkımıza ve okullarımıza eğitim programlarıyla sürdürmekteyiz.  İlçemizdeki tüm okullarda Sıfır Atık Projesi’nin önemini, doğa ve çevre temizliği hassasiyetini ve iklim değişikliğini eğitimler vererek öğrencilerimizin bu konudaki algı ve bilincini arttırmaya çalışmaktayız.

İlçemizde belediyemizce seminerlerini tamamladığımız okullarımız şu şekildedir;  Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu, Sultanköy İlkokulu, Marmaraereğlisi İlkokulu, Nizamettin DEMİRDÖVEN, İlkokulu, 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu, Sultanköy Ortaokulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu, Süleyman Turgut KIRALİ Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, OPET Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önerler Mahallesi İmar Planları Askıya ÇıktıÖnceki Haber

Önerler Mahallesi İmar Planları Askıya Ç...

Dünya Engelliler Günü’nde Tören DüzenlendiSonraki Haber

Dünya Engelliler Günü’nde Tören Düzenlen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar