282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Tarihi Doğanca Evi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Doğanca Evi’nin Açılışı Gerçekleştirildi
Abone ol
Günümüze ulaşan kültür varlıklarını restore ederek bugüne ve yarınlara kazandırmayı amaçlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Çorlu Tarihi Doğanca Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış törenine, Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, Tarihi Doğanca Evi’nin restorasyonu dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Tekirdağ’ın kültürel mirasını gelecek nesillere aktarabilmek için çalıştıklarını ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ ilimizin bir medeniyetler kenti olduğunun bilinciyle geçmişten günümüze ulaşan tarihsel mirasa sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda Tarihi Doğanca Evi’nin restorasyonunu tamamlamaktan dolayı mutluyuz. Tekirdağ’ın en büyük ilçesi olan Çorlu’da, günümüze ulaşabilen kültür varlıklarının sayısı ne yazık ki çok az. Bu nedenle Doğanca Evi’nin restorasyonu çok önemli. Tarihsel değerimizi yaşatırken, turistlerin ve şehir dışından gelen misafirlerin ziyaret edebilecekleri bir mekânı Çorlumuza kazandırmış olduk. Tarihi Doğanca Evi’nin Çorlumuza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek Tarihi Doğanca Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra programa katılanlar Tarihi Doğanca Evi’ni gezerek ev hakkında bilgi aldılar.

Restorasyonu Biten Bina Kent Müzesi Olarak Hizmet Verecek

Restorasyon yapımı için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine devredilen proje için, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik gereği 2017 yılında Tekirdağ Valiliği’nin yüzde 75 oranındaki katkı payından yararlanıldı. Aynı yıl restorasyon ihalesi yapılarak gerekli çalışmalar başlatıldı.

Ağustos 2018 itibariyle restorasyonu biten Doğanca Evi’nin bahçesindeki peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte açılışı gerçekleştirildi. Tarihi yapı, kent müzesi olarak vatandaşlara hizmet verecek.

Özgün Haline Uygun Olarak Restore Edildi

Özgün halini koruyarak günümüze kadar ulaşabilen ve dönemin ender örneklerinden olan tarihi yapı, yine özgün cins, boyut ve formdaki yeni ahşap malzeme ile tamamlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI TÜRKİYE BİRİNCİSİÖnceki Haber

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI TÜRKİYE Bİ...

NİCE FIRATLAR YETİŞTİRECEĞİZSonraki Haber

NİCE FIRATLAR YETİŞTİRECEĞİZ

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar