282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Tarım Bakanlığı Marketinde fiyatlar el yakıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Bakanlığı Marketinde fiyatlar el yakıyor!
Abone ol
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, iktidarın seçim öncesi gıda fiyatlarını tanzim etme çabasının çelişkilerine işaret ederek, Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsü içindeki Bakanlık Tarım Market’te iki kat fiyattan satılan gıdalara işaret etti.

Aygun, şu anda Ankara’da 15, İstanbul’da 50 tanzim satış noktası açıldığını anımsatarak, “Buralarda gıda fiyatları düşük ama Ama Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsü içindeki Tarım Market fiyatları el yakıyor! Fiyatlar tanzim edilecekse önce burunlarının dibindeki marketlerden başlasınlar!” diye tepki gösterdi.

“81 İLDE TANZİM SATIŞ NOKTASI OLAMAZ!”

Aygun, dün TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Yerel seçim öncesinde gıda fiyatlarındaki 3 kata varan artışın iktidarı paniklettiğine işaret eden Aygun; “Şu anda İstanbul’da 50, Ankara’da 15 tanzim satış noktası açıldı. Sebze ve meyveler, Tarım Kredi Kooperatiflerinden karşılanıyor. Tabii bunun 81 ilimizde açılması mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Aygun, üreticinin mazot, gübre girdi maliyetlerini düşürmeden gerçek çözümün mümkün olmadığını belirterek “Seçim öncesi terörist arıyordunuz. Onu da buldunuz. Şimdi de olmayan gıda teröristleri ile savaşıyorsunuz. Oysa ki terörizm, gıda ithalatının ta kendisidir” eleştirisini yaptı.

“TARIM MARKETLERDE FİYATLAR NİYE İKİ KAT!”

Aygun, belediyelerdeki tanzim satış noktalarına tedarik sağlayan Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi satış mağazalarında iki kat pahalı ürün satmasını gündeme getirerek, “Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin 8 tane satış marketi var. Bunlardan biri de Tarım ve Orman Bakanlığı kampüsü içinde yer alan Bakanlık Tarım Market’tir. İşin komik tarafı, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin; belediyelere indirimli verdikleri sebze ve meyveleri, kendi marketlerinde iki kat pahalı fiyattan satmasıdır” dedi.

Aygun, marketleri, pazarcıları, halcileri suçlayan iktidarın önce Bakanlık içindeki markete el atması gerektiğini belirterek, şu örnekleri verdi:

“Patates fiyatı tanzim satışta 2 TL Bakanlık Markette 4.90 lira. Kuru soğan tanzim satışta 2 TL Bakanlık Markette 5.50 TL, kırmızıbiber tanzim satışta 6 TL Bakanlık Markette 9.40 TL, domates tanzim satışta 3 TL Bakanlık Market’te 9.70 TL. Salatalık tanzim satışta 4 TL Bakanlık Market’te 8.90 TL”

“PATLICAN, GIDA TERÖRİSTİ Mİ OLDU?”

Bakanlık Market’te patlıcan bile satılmadığını kaydeden Aygun, “Sanırım yeni gıda teröristi patlıcan oldu! Bakanlık Market’te satışı kaldırılmış! Osmanlı Mutfağının da en güzide yemeği olan karnıyarık gibi patlıcanlı yemekler hayal oluyor!” diye tepki gösterdi.

Aygun, Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenerek; “Önce burnunuzun dibindeki market fiyatlarını tanzim edin! Sağda solda terörist aramayın! Fiyatları patlatan sizsiniz, sonra göstermelik olarak tanzim eden de sizsiniz! Gıda terörizmi yaratıp, sonra sanal teröristlere suç atmayın! Pazarcılığa soyunmayın. Marketleri mi kapatacaksınız?” uyarısını yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan ÖZCAN'dan Basın AçıklamasıÖnceki Haber

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Ba...

Engelleri ‘Sevgi’mizle Yok EdiyoruzSonraki Haber

Engelleri ‘Sevgi’mizle Yok Ediyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar