282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Marmaraereğlisi’nde Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı Marmaraereğlisi’nde Yapıldı
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00'de gündem maddelerini görüşmek üzere Marmaraereğlisi Belediye Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, İlçe Belediye Başkanları, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında yapılan toplantıya; açılış konuşması, yoklama ve mazeret dilekçelerinin okunması, ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Meclisin açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak konuşmasında Tekirdağ’ın kurtuluş dönemine vurgu yaparak; ‘’ 29 Ekim’de başlayan ve Kasım ayının 17’sine kadar süren zaman dilimi Tekirdağ’ın ilçelerinin kurtulması sürecidir. Bu topraklar defalarca işgal gördü. Onun için bu bölgenin insanları evlad-ı fatihhan’ın torunlarıdır. Vatan sevgisinin, yurt sevgisinin, bayrak sevgisinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi bilirler. Bugün serbestçe dolaşabiliyorsak, bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, bugünün güzelliğini Kurtuluş Savaşı’nda bize önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Samsun’dan Cumhuriyet’in kurulmasına kadar geçen süreden bu yana ebedi önderimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve özlemle anıyoruz.’’dedi.

Büyükşehir Meclis Toplantısı’nda On iki Başkan İlk Kez Yan Yana

Konuşmasına devam eden Albayrak; ’’Bugün burada on iki Belediye Başkanımızı tek çatı altında toplayan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya yeniden teşekkür ediyorum. Toplantılarımıza başladığımız günden bugüne kadar on iki Belediye Başkanımız eksiksiz ilk kez bir araya geldi. İlçe Belediye Başkanlarımıza tek tek huzurunuzda yeniden teşekkür ediyorum.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya kendilerini ağırladıklarından dolayı teşekkür etmesinin ardından Başkan Ata konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata konuşmasına toplantıya katılım gerçekleştiren herkese teşekkürlerini ilettikten sonra şu şekilde devam etti; ‘’Toplantımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdiye kadar yapılan tüm ilçelerde ki toplantılarda bizi ağırlayan tüm ilçe belediyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi sizin için hazırladığımız slayt gösterimini izleyerek sunumumuz eşliğinde planlanmakta ve devam etmekte olan projelerimize birlikte bakalım.’’ dedi.

Sunum gösterimine geçilerek Marmaraereğlisi’nin planlanan ve devam eden projelerinden bahseden Marmaraereğlisi Belediyesi Mimarı Harun Çalışkan ilk olarak Marmaraereğlisi’nde yapılacak olan Rahmi Özcan Bulvarı’nın sözünü aldı. Ardından planlanan projelere tek tek değinen Çalışkan; D110 Yeniçiftlik giriş alt geçit projesi, kapalı devre sulama kanalı sistemi etüdü ve yapımından bahsetti.

Marmaraereğlisi Trakya’nın Turizm Başkenti

Sunumuna devam eden Çalışkan; ‘’Marmaraereğlisi bir turizm kenti,arkeolojik park aynı zamanda bir enerji limanı. Bizim vizyonumuz doğal ve tarihi potansiyellerin turizm sektörü için girdi olarak kullanan ve enerji depolama alanlarıyla Trakya alt bölgesinin enerji ihtiyacını karşılayan kentsel yaşam kalitesi yüksek bir kent olmak. Buna ulaşmak içinde üç temel amaç belirledik. Bunlardan birincisi turizm sektörünü geliştirmek. İkincisi enerji depolama alanları ile çevresel sürdürülebilirlik arasındaki dengeyi sağlamak. Üçüncüsü ise kentsel yaşam kalitesini arttırmak.’’ Dedi.

Antik Perintos kentinin önemine ve değerine özellikle vurgu yapan Harun Çalışkan konu ile ilgili slayt gösterimini takdim etti. Ardından gerekli gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasından sonra toplantı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağaçlandırma ve Temizlik Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

Ağaçlandırma ve Temizlik Çalışmaları Sür...

TEKSİF ÇORLU ŞUBE BAŞKANI BOZAN’DAN SARIKURT’A ZİYARETSonraki Haber

TEKSİF ÇORLU ŞUBE BAŞKANI BOZAN’DAN SARI...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar