282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Vurun Abalıya Sırtımızda ki Yük Azmiş Gibi bir Yükte Çorlu Belediyesinden.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

BELEDİYE ASFALT VE YOL YAPIMINDAN PARA ALACAK
Çorlu Belediyesi Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülen Plan ve Bütçe Komisyon Raporuna istinaden belediye, mahalle ve sokaklarda yaptığı asfalt ve yol bakım onarım çalışmalarında vatandaştan para alacak. Yapılan bilgilendirmede Çorlu Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu yol harcamalarına katılım payı ile ilgili belediye meclisine rapor sundu. Bundan böyle harcamalara katılma payları başlıklı 86. maddesi belediyelere bağlı müesseslerce inşa, tamir ve genişletmeye tabii tutulan yolların iki tarafında bulunan veya başka bir yola çıkışı olmaması dolayısıyla bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden meclis kararı ile yol harcamalarına katılma payı alınabilir.
RAPOR TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Komisyon Başkanı Öner Tekin, Meclis Üyesi Değer Kara ve Adviye İşbuyuran’ın kabul oyuna karşılık Mustafa Eryılmaz ve Mustafa Keskin’in ret oyuna rağmen oy çokluğu ile gelen komisyon raporu belediye meclisinde de tartışmalara neden oldu. Meclis üyeleri MHP Grubu adına ve AK Parti Grubu adına ret oyu verirken, CHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Bundan böyle yol harcamalarına katılma payı alınması, her yıl Mart ayı içerisinde yapılması ve 2464 sayılı kanunun 93. maddesinde belirtilen şekilde Mart ve Temmuz aylarında 2 yılda 4 eşit taksitte tahakkuk ve tahsilatının tamamlanması oy çokluğu ile kabul edildi.
İÇKİLİ YER KONUSUNDA RED OYLARI HAVADA UÇTU
İçkili yerlerin komisyon raporları da birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tek tek oylanan içkili mekanlarla ilgili bazılarına ret oyu verirken bazılarına meclis üyeleri oy çokluğu ile ret etti, bazılarını da oy çokluğu ile kabul etti. MHP grubu ise birçok noktada çekimser oy kulandı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü KutlandıÖnceki Haber

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlan...

BAŞKAN ALBAYRAK, ÇORLU ESNAFI İLE BİRARAYA GELDİSonraki Haber

BAŞKAN ALBAYRAK, ÇORLU ESNAFI İLE BİRARA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar