282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

AK Parti Edirne İl Başkanı İba: Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50’si tamamlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Edirne İl Başkanı İba: Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50’si tamamlandı
Abone ol
AK Parti Edirne İl Başkanı İba: Çerkezköy-Kapıkule tren hattının yüzde 50’si tamamlandı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi’nde Çerkezköy-Kapıkule arasındaki çalışmaların yüzde 50’sinin tamamlandığını söyledi. 
Türkiye’nin Avrupa ile yüksek standartla demir yolu bağlantısını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, toplam uzunluğu 229 kilometre olan hattın Çerkezköy-Kapıkule arasındaki 153 kilometrelik kısmının yaklaşık yüzde 50’sinin tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:
”Proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arası trenle seyahatin süresi 4 saatten 1.5 saate, yük taşıma süresi 6.5 saatten 2.5 saate düşecek. Tamamen çevre dostu olarak devam eden projemizde ilk günden itibaren doğal yaşama saygı duyularak canlılara zarar vermeden çalışılıyor. Demir yolu projemiz Avrupa’yı Asya’ya bağlayan konumu nedeniyle özellikle ticaretin odak noktası olacak sadece Edirne’ye değil bölgeye de Türkiye’ye de katma değer sağlayacak ekonomik, sosyal, kültürel gelişimi de destekleyecektir. Edirne’yi turizmin ve ekonominin merkezi yapma yolunda önemli bir adım olan projemiz boyunca desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza buradan tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Edirnemize yapılan bu yatırımın tüm bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz bittiğinde trenlerimiz çok daha hızlı olacak.”
Yapımına 2019 yılında başlanan proje kapsamında Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmalar sürüyor. 153 kilometre uzunluğundaki çift hatlı projede yer alan 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapımına devam ediliyor.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keşan’da aranması olan 27 kişi yakalandıÖnceki Haber

Keşan’da aranması olan 27 kişi yakalandı

Sprey boyayla tarihi köprüye yazılan yazılar silindiSonraki Haber

Sprey boyayla tarihi köprüye yazılan yaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar