282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2639
EURO35.2003
ALTIN2482.3

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DİKTAŞ AÇIKLADI: OKULLAR, ERGENE DEVLET HASTANESİ, DERİN DEŞARJ…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DİKTAŞ AÇIKLADI: OKULLAR, ERGENE DEVLET HASTANESİ, DERİN DEŞARJ…
Abone ol
Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Ergene ve Çorlu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Katıldığı bir etkinlikte gazetemize konuşan Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, bölgemizde yıkılan okullar, yapımına bir türlü başlanamayan Ergene Devlet Hastanesi ve Derin Deşarj hakkında açıklamalarda bulundu.

“SOMUT GELİŞMELER OLDUĞUNU VATANDAŞLARIMIZ GÖRECEKTİR”

Önceliği okullara verdiklerini söyleyen Diktaş yıkılan okullar ile ilgili şu cümleleri kurdu:

”Biz adaylık sürecimizde de birinci konumuzun bölgemizdeki yıkılan okullar olduğunu ifade etmiştik. Göreve başladığımız günden itibaren ilgili bakanlıklarımızla görüşmeler yapmaya başladık. En son Milli Eğitim Bakanlığımızdan randevu aldık. Randevudan önce Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğünden, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürümüzden bütün bölgemiz ile ilgili raporları aldım.  Ergene’miz için Çorlu’muz için farklı noktalarda değindik. Bakanımıza anlattık, Tekirdağ’ın bu konuda özel bir durumu olduğuna hepimiz kanaat getiriyoruz. Bu konunun iki muhattabı var; biri Tekirdağ Valiliğimize bağlı YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı), bir diğeri ise TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı). TOKİ ile görüştük randevu oluşturuyoruz. Valiliğimize bağlı YİKOP’un yaptığı çalışmalar, Milli Eğitim müdürümüzden aldığımız görüşler ve bunun doğrultusunda TOKİ ile gerçekleştireceğimiz görüşmeler ile ne kadar hızlı çözüm getirebilirsek o kadar iyi olacağını düşünerek yola çıktık ve devam ediyoruz. Sonucundaki iyileşmeleri de görüyoruz.

Ülkemizde ve bölgemizde gerçekleşen depremlerden dolayı her okulun yeniden deprem raporlaması yapılıyor. Biz yeni bir okul yaparken başka okulların yıkım veya güçlendirme kararı çıkıyor. Bu sorunları ivedi bir şekilde çözmemiz için istişareler yapmamız gerekiyor. İlerleyen günlerde adım adım somut gelişmeler olduğunu vatandaşlarımız görecektir.”

“EN KISA SÜREDE ERGENE’YE HASTANE MÜJDESİNİ VERECEĞİZ”

Ergeneli vatandaşlar tarafından 2011 yılından beri yapılması beklenen Ergene Devlet Hastanesi’nin son durumu hakkında konuşan Vekil Diktaş “Ayağımızın tozuyla ilk randevumuzu Sağlık Bakanlığımızdan aldık. Sağlık Bakanımız Sayın Koca ile iki kere görüşme fırsatım oldu. Ergene Devlet Hastanesi ile ilgili maalesef talihsiz süreçlere denk gelen ihaleler oldu. Birinci ihale pandemi dönemine ve yeniden fiyatlandırmalara, ikinci ihale 6 Şubat depremlerine denk geldi. Biz Bakanımız ve Bakan Yardımcımız ile görüştüğümüzde aldığımız sonuç şu şekilde oldu:

Şu an fiyat güncellemesi yapılma aşamasında, en kısa sürede hastanemizin ihaleye çıkışı ve yapımına başlanması ile alakalı müjdeyi Ergeneli vatandaşımıza vereceğiz.

Dur duraksız, 7/24 okullarımız için, hastanelerimiz için, bölgemizin diğer sorunları için, çiftçimizin sorunları için bütün paydaşlarımızla sürekli görüşme halindeyiz. Adımları atıyoruz, çözümlere de yavaş yavaş ilerlemeye başladık” dedi.

DERİN DEŞARJ NE DURUMDA?

Ergene’nin en büyük çevre sorunlarından birin i çözmeyi hedefleyen Derin Deşarj çalışmaları hakkında da bilgi veren Vekil Diktaş “Derin Deşarjda yaklaştık yüzde 60 Derin Deşarj sisteme bağlandı. Çorlu Deri-Karma OSB, Çerkezköy, Türkgücü bağlandı. En büyük hat Velimeşe’de. 4 hat daha bağlandıktan sonra vatandaşımız, sanayiden kaynaklı su kirliliğinin ortadan kalktığını görecek. Fakat ilk planda suyun debisinin azalmasından kaynaklı bir sorunla karşılaşacağız. Debi azaldığında, dip çamur ortaya çıkacak ve ortaya çıkan çamur kötü bir koku yayacak. Bununla ilgili gerekli önlemi almak için DSİ (Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü) ile görüşüyoruz. DSİ tarafından bu yerler temizlendikten sonra topu TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü)’ye atacağız. Bildiğiniz gibi hala su, Kapaklı’dan TESKİ’nin arıtmasına verilmeyip, Ergene deresine veriliyor.

“MARMARA DENİZİ’NDEKİ KİRLİLİĞİN KAYNAĞI ERGENE SANAYİ DEĞİL”

Bir de şunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum; Ergene Marmara Denizi’ni kirletmez, Ergene’nin aktığı yer Meriç’ten Ege’dir. Yani Marmara’da müsilajı oluşturan Ergene değildir. Bununla ilgili de bir toplantı yapacağım. İnşallah Muhalefet partisinin saygıdeğer milletvekilleri bu toplantıya da tepki göstermez, biz bu toplantıları yapmazsak nasıl hizmet getireceğiz? Düğüne giderken de 8 vekil beraber mi gitmek zorundayız, her yere beraber mi katılmak zorundayız?” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş siyasi polemiklerden uzak bir şekilde vatandaşa hizmet etmek istediğini ifade ederek sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Biz vatandaşın derdiyle dertlenmiş, bu şekilde yola çıkmış bir partiyiz. Vatandaşa hizmet etmek bizim derdimiz. Siyasi polemiklere girmek değil, vatandaşın derdine çözüm bulmak istiyoruz.”

Haber/Beyza Demirtaş


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklareli’de 241 düzensiz göçmen yakalandıÖnceki Haber

Kırklareli’de 241 düzensiz göçmen yakala...

MESTAN ÖZCAN: “BOŞ POLEMİKLER YARATMASINLAR!”Sonraki Haber

MESTAN ÖZCAN: “BOŞ POLEMİKLER YARATMASIN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar