Reklamı Geç
müge
282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3371
EURO35.1348
ALTIN2237.7

ALBAYRAK:SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN CÜNEYT YÜKSEL KAMUOYUNA YANLIŞ BİLGİLER VERMEKTEDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALBAYRAK:SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI SAYIN CÜNEYT YÜKSEL KAMUOYUNA YANLIŞ BİLGİLER VERMEKTEDİR
Abone ol
Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 2019 yılı sonlarında, 2020 yılına ait yapılması planlanan üstyapı yatırımları için altyapı koordinasyon toplantısı düzenlenmiş ve şehrimize hizmet eden tüm altyapı kuruluşları davet edilmiştir.

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda, TESKİ yatırım programında bulunmamasına rağmen, Süleymanpaşa Belediyesi taleplerine uygun olarak altyapı eksikliği bulunan yerler, 2020 yılı Yatırım Programına imkanlar çerçevesinde dahil edilmiş ve gerçekleştirilmiştir. Bunlardan bazıları şunlardır; Kumbağ Mahallesi 2. Etap kanalizasyon inşaatı, İnecik Mahallesi kanalizasyon ve içmesuyu inşaatı, Doğu Atıksu ve kanalizasyon işi kapsamında hat imalatı tamamlanan bölgenin üstyapı onarımı ve tamiratı, Yavuz Mahallesi Tintinpınar Caddesi’nde kanalizasyon, içmesuyu ve yağmursuyu inşaatı, Yavuz Mahallesi Yahya Kemal Sokak, Şehit Hasan Demirkol Sokak ve bağlılarında kanalizasyon ve içmesuyu inşaatı, Eskicami Mahallesi yeni imar yollarının açılması neticesinde altyapı ihtiyacı doğan Sergen Sokak, Sur Sokak ve bağlılarında içmesuyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalardan bir kısmı, altyapı koordinasyon toplantısında görüşülmemesine rağmen, vatandaşımıza hizmeti esas kabul eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ tarafından çözüm konusunda katkı sağlanmıştır. 

Diğer yandan, TESKİ tarafından Süleymanpaşa İlçesi genelinde son bir ay süresince, planlı kazı ve acil kazı mahiyetinde toplamda 1837 adet kazı yapılmıştır. Bu kazılardan, 70 adedi asfalt kaplamalı yolda, 684 adedi parke taş kaplama yolda ve 7 adet beton yolda gerçekleştirilmiştir. Geriye kalan 1076 adet kazı ise ham toprak ya da stabilize yollarda yapılmıştır. Yapılan bu kazıların, üstyapı tamiratlarının bir kısmı TESKİ tarafından tamamlanmış, bir kısmı ise Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından yapılmış olup, bedelleri AYKOME Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca TESKİ tarafından İlçe Belediyesine ödenmektedir. Devam eden, asfalt serimi, parke taş yapımı ve beton yol dökümü olarak toplamda 52 adet üstyapı tamirat işi devam etmektedir. TESKİ diğer tüm ilçelerde olduğu gibi Süleymanpaşa İlçemizde de bakım onarım çalışmalarına 7 gün 24 saat aralıksız devam etmektedir. Süleymanpaşa İlçemizde mevsimsel olarak değişmekle birlikte günde ortalama 40-50 adet arası kazı çalışması yapılmaktadır. TESKİ kazıları sonrası tahrip olan zemin, yine aynı hassasiyet ve kararlılıkla Genel Müdürlüğümüz ve İlçe Belediyemiz tarafından yapılmaktadır. 

Ayrıca, TESKİ kurulduğu günden bu güne kadar Süleymanpaşa İlçemizde dev altyapı hamleleriyle yaklaşık 350 km kanalizasyon, 150 km içmesuyu ve 70 km yağmursuyu şebeke hatlarını tamamlamıştır. İlçemizde oluşan atıksuların arıtılması adına 40.000 m³/gün kapasiteli Batı Atıksu Arıtma Tesisi devreye alınmış, böylece yıllarca Marmara Denizine deşarj edilen atıksuların arıtılması sağlanmıştır. 

Hal böyleyken, Süleymanpaşa Belediyesi’nin üstyapı yatırım programına destek verilmediği, altyapı eksikliklerinin giderilmediği ve bu şehre ihanet edildiği gibi asılsız iddialar üzüntü ile karşılanıp düşündürücü bulunmuştur. Büyükşehir Belediyemiz  tarafından kabul edilmesi mümkün olmayan bu mesnetsiz iddiaların kamuoyu vicdanında da karşılığı yoktur. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yapılan tüm asılsız iddialara karşın, Tekirdağ için, Tekirdağ halkı için gece gündüz çalışmaya, Tekirdağ’ı geleceğe taşıyacak projeleri üretmeye ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek yatırımları hayata geçirmeye devam edecektir.

Kıymetli halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

                                                        Kadir ALBAYRAK

                                                         Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEKÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEK

Hayrabolu Devlet Hastanesi Başhekimi Tüfekci göreve başladıSonraki Haber

Hayrabolu Devlet Hastanesi Başhekimi Tüf...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar