282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Aysel Foçalıgilyağlı boya, antika obje ve kitre bebek sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aysel Foçalıgilyağlı boya, antika obje ve kitre bebek sergisi açıldı
Abone ol
Ressam Aysel Foçalıgil tarafından Ergene Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Evi ile Ergene Kent Müzesi’nde sergilenmek üzere Ergene Belediyesi’ne bağışlanan eserlerin yer aldığı Aysel Foçalıgil yağlı boya, antika obje ve kitre bebek sergisi Ergene Kültür Merkezi’nde açıldı.

Ergene Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Aysel Foçalıgil yağlıboya ve antika obje ve kitre bebek sergisi açılışına hepiniz hoş geldiniz. Sanatın ve sanatçının her daim yanında yer alan Ergene Belediyemiz, sosyal belediyeciliğin de bölgemizde önemli bir aktörü haline geldi. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sosyal aktivitelere ek olarak bugün değerli sanatçı Aysel Foçalıgil tarafından meclis kararı ile onayladığımız toplamda 139 kalem yağlı boya tablo, kitre bebek ve antik eserden oluşan envanter Ergene Atatürk evi müzesi ve kent müzesinde sergilenmek üzere belediyemize bağışlandı” dedi.

 

Uzun yıllar emek isteyen, üretim aşamasında ilmek ilmek işlenmesi gereken bu nadide eserleri ortaya çıkaran hocamıza şükranlarımı sunuyorum diyen Başkan Yüksel, “‘Sanatçı el öpmez, sanatçının eli öpülür diyerek sanatın ve sanatçının bir toplumda mühim yerini gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyet bayramının 98. yıldönümü vesilesi ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.  Ergene Belediyesi olarak sanatın desteklenmesi, geliştirilmesi ve sanatseverlere ulaştırılmasında köprü görevi görmeye devam edeceğiz. Hocamızın elinden çıkan bu nadide parçalardan bir kısmını 29 Ekim Cumhuriyet bayramı gibi güzel bir günde sizlerin huzuruna sunuyoruz.

Emeği geçen herkese, başta hocamız Sayın Aysel Foçalıgil’e ve ilgili personelimize, ayrıca meclis onaylı olarak envanterimize girmesinden dolayı onaylarını veren saygıdeğer meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor, sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Aysel Foçalıgil’in de bir teşekkür konuşması gerçekleştirdiği programda Başkan Yüksel günün anısına Aysel Foçalıgil’e plaket takdim etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CUMHURİYETİMİZ 98. YAŞINDAÖnceki Haber

CUMHURİYETİMİZ 98. YAŞINDA

Ergene’de Cumhuriyet coşkusuSonraki Haber

Ergene’de Cumhuriyet coşkusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar