282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

B40 BALKAN ŞEHİRLERİ AĞI SANAL ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI TAMAMLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
B40 BALKAN ŞEHİRLERİ AĞI SANAL ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI TAMAMLANDI
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin üyesi bulunduğu B40 Balkan Şehirleri Ağı’nın 2023 yılı sanal çalışma grubu toplantıları tamamlandı. 4 ana grup üzerinden gerçekleştirilen toplantılara, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden alanında yetkin personel katılım sağladı.

4 ANA GRUP ÜZERİNDEN ÇALIŞMA TOPLANTILARI TAMAMLANDI

Bölgenin bir bütün olarak ele alındığı ve kalkınmasına, projelerin sürdürülebilirliğine, geleceğe dönük çözümler üretilmesi esasına dayanarak bir araya gelinen B40 Balkan Şehirleri Ağı Topluluğu, kurulan 4 ana grup üzerinden gerçekleşen çalışma toplantılarını tamamladı. İlki Akıllı Şehirler ve Dijital Dönüşüm konusu kapsamında yapılan toplantı programı;  Yerel İklim Eylemi, Yerel Ekonomik ve Kültürel İşbirliği, Yerel Demokrasi ve Göç konuları ile devam etti.

Belirlenen 4 adet sanal çalışma grubu ile yapılan toplantılar İngilizce olarak gerçekleştirildi. Üye belediyelerden ilgili personelin online olarak katıldığı toplantıda,   şehirlerin sosyal, kültürel ve iktisadi iş birliklerini arttırmaya ve birlikte uygulanabilir, sürdürülebilir projeler üretmeye yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Bundan sonraki çalışmaların da yol haritasının belirlenmesi noktasında fikir birliğine varıldı.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “BU TOPLULUĞUN, ÜYE OLAN TÜM KENTLER İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Gerçekleştirilen toplantılarla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Yaşadığımız bölgenin gelişimine katkı sağlamak, çağdaş, mutlu ve yaşanabilir bir geleceği inşa etmek amacıyla kurulan bu topluluğun, üye olan tüm kentler için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Sadece günümüz sorunlarından öte hayata geçirilecek geleceğe dönük projeler ile gelecek nesillerimiz için daha yaşanabilir bir dünya için önemli adımların atılacağı inancındayım. Bu ortak düşünce ile bir araya gelinerek kurulan B40 Balkan Şehirleri Ağı, toplantılarının ilk etabını başarıyla tamamladı.‘Yerel İklim Eylemi’, ‘Yerel Ekonomik ve Kültürel İşbirliği’, ‘Akıllı Şehirler ve Dijital Dönüşüm’, ‘Yerel Demokrasi ve Göç’ ana başlıkları altında oluşturulan 4 adet sanal çalışma grubunun online olarak gerçekleştirdiği toplantılar verimli bir şekilde geçti. Bu işbirliği ile olası herhangi bir afet ve tehlikeler karşısında birlik içinde hareket edilebilmesi bölge için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Kentimiz, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, gelişmiş ulaşım ağı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmi ile yatırımcılara fırsatlar sunması açısından oldukça stratejik bir öneme sahiptir. Bu bakımdan B40 Balkan Şehirleri Ağı online toplantıları, iş birliğimizi güçlendireceği gibi yapacağımız ortak çalışmalar için önümüzde yeni ufuklar açacaktır. İleriki dönemde gerçekleşecek olan toplantıların da bölgeye önemli katkıları olacağı inancındayım.” dedi

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİLERE ÇİLEK FİDESİ DESTEĞİÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİLERE ÇİLEK FİDESİ D...

Ergene Velimeşespor Elazığ deplasmanına gidiyorSonraki Haber

Ergene Velimeşespor Elazığ deplasmanına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar