282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Bakan Bolat: Önemli krizler başarıyla atlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Bolat: Önemli krizler başarıyla atlatıldı
Abone ol
TİCARET Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin önemli krizlerini başarıyla atlattığını belirterek, "Deprem felaketi yaşandı. Ek bütçemizin 6'da birinin depremden patlamasını sağladık. Bu devam edecek. Bu sene 100 Milyar lira ayrıldı ama daha çok gerekirse ilave yapılacak. Orada 13 milyon vatandaşımız yaşıyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Çorlu İş Dünyası ile Buluşma' toplantısına katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ile oda ürünlerinin karşıladığı Bakan Bolat, Türkiye'nin 2002'de milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, geçen yıl ise 1 piyasada 118 milyar dolarını aştığını belirterek, "Milli gelirimiz 2002'den geçen yılda yaklaşık 4,5 Katın artmasının delilidir. Yani bir Türkiye'ye 4,5 Türkiye ekonomisi daha eklenmiş demektir üretim anlamında. Bu düzelme olmadı ki. Siyasi istikrarla oldu. Güçlü siyasi istikrar, güçlü ekonomi yönetimiyle oldu. Halkımız bunu görüyor. Gördüğü için de 17 tane seçim zaferi hediye Allah'a şükürler olsun. Çalışıyor, devam ediyor, halka hizmet eden ve halkımız daima baş tacı ediyor" dedi.

'İHRACAT 256 MİLYON DOLAR'

Türkiye'nin ihracatının 256 milyar doları bunun yüzde 94'ünü de sanayide yoğunlaştıran Bolat, "Ürünlerimiz Avrupa ülkeleri, ABD ve Kanada gibi satılıyor. Türkiye, üretye, yatırım yapmaya, ihracat yapmaya, döviz kazanmaya devam ediyor. Bizim 2022' 97 milyar dolar, 2023'te 69 milyar dolarlık bir enerji faturamız var Sanayi büyüyor, ülke büyüyor, gelişiyor Bundan 20 yıl önce evlerde klima yoktu, iş yerlerinde klima yoktu Artık her yerde klima var Klima nasıl çalışıyor? Bu elektriği nasıl üreteceğiz?Doğal gazla üretiyoruz, kömürle üretiyoruz, rüzgarla, güneşle, hidrolik olarak üretiyoruz, jeotermalle üretiyoruz.Bir ülkenin gelişimlerinin en önemli göstergelerinden birisi de elektrik üretimidir.Bakın arkadaşlar elektrik yıllık üretimimiz 2002'de yaklaşık 90 milyar kw zamanındayken, 330 milyar milyar kw saate yükseldi 20 senede" ömrü kullanıldı.

'ÖNEMLİ KRİZLER BAŞARIYLA ATLATILDI'

Türkiye'nin önemli krizlerini başarıyla atlattığını söyleyen Bolat, "Deprem felaketi yaşandı. Geçen ek bütçemizin 6'da birini deprem harcadık. Bu devam edecek. Bu sene 1 piyasadan 100 milyar lira ayrıldı ama daha çok gerekirse ilave yapılıyor. Orada 13 milyon vatandaşımız yaşıyor. Bu maaşı almak işçimize de çiftçimize de emeklimize de çok daha büyük olanaklara sahip olabilirtik" dedi.

'TRAKYA AVRUPAYA AÇILAN KAPIMIZ'

Bakan Bolat, Trakya'nın, Türkiye'nin Avrupa'ya ve dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade ederek, "4 tane gümrüğümüz Edirne'de, bir tanesi Kırklareli'de. Bu gümrüklerde Türkiye'nin ihracatının yüzde 45'i geçmete. Türkiye'nin ihracatın yüzde 45'i Çorlu'dan geçiyor, Tekirdağ'dan geçiyor, Edirne'den geçiyor, Kırklareli'den geçiyor.Bu şehirlerimize büyük değer kazandırılıyor.İş yapılıyor, ticaret, lojistik, Türkiye'nin lojistik merkezleri değerli arkadaşlar, 100 milyar dolara ulaşıyor Lojistikten dövizimiz 40 milyara ulaştı" diye konuştu. (DHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ'da haklarında aranma kararı bulunan 41 kişi tutuklandıÖnceki Haber

Tekirdağ'da haklarında aranma kararı bul...

GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMAYAN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREMEZSonraki Haber

GEÇMİŞİNE SAHİP ÇIKMAYAN GELECEĞİNİ ŞEKİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar