Reklamı Geç
müge
282 baskı
müge
Tekirdağ
DOLAR32.3395
EURO35.1315
ALTIN2238.5

Bakan Yardımcısı Çam’dan, Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Çam’dan, Trakya Üniversitesi’ne ziyaret
Abone ol
Bakan Yardımcısı Çam’dan, Trakya Üniversitesi’ne ziyaret

KÜLTÜR ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, özel bir ziyaret için geldiği Edirne’de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Trakya Üniversitesinin ortak faaliyet alanları üzerine görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.
Trakya Üniversitesinin faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanlara yönelik çalışmalardan bahsederek, “Türkiye’de en çok Balkanlı öğrenciye sahip eğitim kurumu Trakya Üniversitesi. 82 ülkeden 5 bin 439 öğrencimizin %80’i Balkanlardan geliyor. Yine lisansüstü eğitim kontenjanımızın yüzde 24’ünü Balkanlara ayırıyoruz. Balkanlarda, ‘Trakya Üniversitesi’nde okumak istiyorum’ diyen hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz için ücretsiz eğitimler düzenliyor, farklı konularda iş imkânları oluşturuyoruz. Her ülkeye özel etkinliklerle öğrencilerimizin kendi kültürlerini arkadaşlarına tanıtmalarını sağlıyoruz. Batı Trakya’dan, Kuzey Makedonya’dan gelen öğretmenlerimize STEM yaklaşımı ile eğitimler verdik. Öğretmenlerimizin dönütleri bizleri çok mutlu etti. Balkanlarda gezmedik köy, basmadık toprak, dokunmadık gönül bırakmayacağız” dedi.
Beş üye üniversiteden oluşan ve adeta tek bir üniversite gibi çalışan Trakya Üniversiteler Birliği ile Balkan Üniversiteler Birliğinin faaliyetlerinden de söz eden Rektör Tabakoğlu “Bizim uzmanlık alanımız Balkanlar. Balkanlarda önemli bir gücümüz var. Bu gücümüzü öğrencilerimiz ve mezunlarımızın yanı sıra yakın zamanda 100 üyeye ulaşacak olan Avrupa’nın en önemli üniversite birliği olan Balkan Üniversiteler Birliğinden alıyoruz. Daimi Genel Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz birlikle Balkanların yükseköğrenimine de yön veriyoruz” diye konuştu.
Eğitimden sağlığa pek çok alanda Bakanlara hizmet ettiklerini vurgulayan Erhan Tabakoğlu, “Bugün 126 firma ile yoluna devam eden Teknopark modelimizi de Balkanlara taşımak üzere çalışmalarımıza başladık. Bu modelimizi yakın zaman içerisinde Kosova ve Kuzey Makedonya’ya ihraç edeceğiz. Balkanların teknolojik ve ekonomik kalkınmasında önemli bir adım olacak bu gelişme ile Ülkemizin ihracat kalemine teknopark modelimizi eklemenin yanı sıra firmalarımızın Avrupa Birliği pazarına ulaşması daha kolay olacak” ifadelerini kullandı.
Üniversitenin bölge ve Balkanlara yönelik faaliyetlerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Trakya Üniversitesinin sanatın, kültürün ve akademinin gücünü kullanarak Balkan coğrafyasında çok değerli işlere imza attığını söyledi. Balkanlı öğrencilerin lisans ve lisansüstü eğitim için Trakya Üniversitesini tercih etmesinin küresel ölçekte bir vizyon oluşturduğunu ifade eden Dr. Serdar Çam, “Ülkemiz ve Balkanlar için vasıflı insanlar yetiştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu özelinde tüm Trakya Üniversitesi ailesine teşekkür ederim” dedi.
Ardından Dr. Serdar Çam, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberlerindeki heyet, Eski Camii, Saraçlar Caddesi ve Ulus Pazarı’nı ziyaret ederek bir Edirne turu gerçekleştirdi, vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaret sonunda Rektör Tabakoğlu, Bakan Yardımcısı Çam’a Edirne Kırmızısı kravat hediye etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marketten içki çalan 2 şüpheli tutuklandıÖnceki Haber

Marketten içki çalan 2 şüpheli tutukland...

Hırsızlık şüphelileri 1200 saatlik kamera görüntülerinden yakalandıSonraki Haber

Hırsızlık şüphelileri 1200 saatlik kamer...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar