282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3

Bandırma Vapuru Eşliğinde 19 Mayıs Coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bandırma Vapuru Eşliğinde 19 Mayıs Coşkusu
Abone ol
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Çorlu'da gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerin en dikkat çekici bölümü temsilî Bandırma Vapuru’nun temsilî olarak Samsun’a uğurlanması oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yıl dönümü kutlama programı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Pandemi sebebiyle sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirilen törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Tören Düzenlendi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü çelenginin İlçe Müdürü Abdülkerim Kasap tarafından anıta sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. Pandemi süreci sebebiyle törene katılamayan vatandaşlar balkonlarından İstiklal Marşı’nı söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına eşlik ettiler.

Bandırma Vapuru Uğurlandı

Törenin ardından temsilî Bandırma Vapuru uğurlandı. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince imal edilen gemi, 19 Mayıs 1919 günü Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı Bandırma Vapuru örnek alınarak bir benzeri yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkan Yardımcıları ve katılımcıların alkışları eşliğinde Çorlulu gençlerin yürüttüğü gemi Atatürk Meydanı’ndan Çorlu Atatürk Evi’ne doğru yola çıktı. Temsilî Bandırma Vapuru’nu yürüten gençler Çorlulu vatandaşların büyük beğenisini topladı. Evlerinin pencerelerinden, balkonlarından gençleri selamlayan Çorlu halkı duygu dolu anlar yaşadı.

Bisikletliler 19 Mayıs İçin Pedal Çevirdi

19 Mayıs etkinlikleri dâhilinde düzenlenen bisiklet korteji de törenin ardından Gölbaşı Gençlik Parkı’na doğru yola çıktı. Çorlu’daki bisiklet kulüplerinin oluşturduğu kortejde çok sayıda bisikletli pedal çevirdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bisikletlilerle tur öncesi hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Sarıkurt Emektar Kadınları Unutmadı

Atatürk Meydanı’ndaki etkinliklerin sona ermesiyle birlikte Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Başkan Yardımcıları Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Hanımeli Çarşısı’nı ziyaret etti. Başkan Sarıkurt tek tek tezgâhları gezerek Hanımeli Çarşısı’nın emektar ve üreten kadınlarının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Şehir Turu Otobüsü Kutlamalara Renk Kattı

Etkinlikler kapsamında artık bir gelenek haline gelen üstü açık şehir turu otobüsüyle Çorlu’yu gezen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlulu vatandaşları selamlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı. Oluşturulan rota ile Çorlu’yu dolaşan Başkan Sarıkurt’un yanı sıra Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel marşları da Çorlu halkının takdirini topladı.

Motosiklet ile Çorlu Turu

Akşam saatlerinde ise Başkan Sarıkurt, TrakMot Motosiklet Kulübü Derneği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği motosiklet turuna katıldı. Kortejin ön sıralarında motosikletiyle Çorlu’yu dolaşan Başkan Sarıkurt, turunu Atatürk Evi’nde tamamladı. Vatandaşlar motosiklet ekibinin oluşturduğu korteje ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik etti.

19 Mayıs’a Özel Muhteşem Konser

Saatler 21.00’ı gösterdiğinde ise Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın muhteşem konseri başladı. Yaklaşık iki saat süren konser, pandemi sebebiyle yalnızca Çorlu Belediyesi YouTube hesabından canlı olarak izlenebildi. Çorlu halkının büyük beğenisini toplayan konseri çevrim içi olarak binlerce vatandaş izledi. Konserde popüler şarkıların yanı sıra marşlar ve Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan biri olan Vardar Ovası da seslendirildi.

 

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaraereğlisi’nde Kullanılmayan Kıyafetler Engelsiz Yaşam İçin DönüştürülecekÖnceki Haber

Marmaraereğlisi’nde Kullanılmayan Kıyafe...

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltıSonraki Haber

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 3 göz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar