282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5372
EURO34.9207
ALTIN2435.3

Başkan Sarıkurt ‘Dünya Bisiklet Günü’nde Pedal Çevirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü düzenlenen etkinlikler ile kutladı. Etkinliğe bisikletiyle katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım aracı olan bisikletin önemine dikkat çekti.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutlamak ve bisiklet kullanımının önemine dikkat çekmek amacıyla Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler vatandaşların büyük beğenisini topladı. Cumhuriyet Meydanı’nda saat 12.00 ile 16.00 arasında Decathlon tarafından kurulan Bisiklet Tamir Atölyesi’nde bisiklet tutkunları ücretsiz bir şekilde bisikletlerinin bakımını yaptırdı. Çorlu Belediyesi Bando ve Kent Orkestrası’nın birbirinden güzel marşları ile eğlenen vatandaşlara Çorlu Belediyesi’nin mobil kafesi olan Orange Cafe’den içecek ikramı yapıldı. Saatlerin 16.00’ı göstermesiyle birlikte ise Dünya Bisiklet Günü’nü kutlamak amacıyla bisiklet turu düzenlendi.

“Bisiklet Demek Sağlıklı Yaşam Demek”

Tur öncesinde konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şunları söyledi: “Kentimizde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla 2021 yılını Bisiklet Yılı ilan ettik. Bu sebeple de bu yıl kentimizde özellikle bisiklet yollarının yapımı konusunda büyük bir gayret sarf ediyoruz. Bisiklet demek sağlıklı yaşam demek, çevre dostu yaşam demek. Bisiklet kullanmayı çok seven, bu yaşam tarzını benimseyen tüm hemşehrilerimin 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutluyorum. Hep birlikte pedal çevireceğimiz yeni bisiklet yollarında buluşmayı ümit ediyorum. Ayrıca etkinliğimize katkılarından dolayı Decathlon Çorlu Şubesi’ne ve Süral Bisiklet’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Günün Anısına Bisiklet Turu Düzenlendi

Başkan Sarıkurt’un konuşmasının ardından bisiklet turuna katılmak için alanda bekleyen vatandaşlar başlangıç noktasından hareket ederek belirlenen güzergâhta pedal çevirmeye başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden bisikletliler Atatürk Meydanı, Orion Avm ve Bülent Ecevit Bulvarı güzergâhından ilerleyerek Cumhuriyet Parkı’nda turu noktaladı. Bisiklet turunu tamamlayan bisiklet severler günün anısına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vatandaşlar Teşekkür Etti

Etkinlik ile ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a teşekkür eden vatandaşlar, “Başkanımızın böylesine güzel ve sporu destekleyici etkinliklere öncülük etmesi bizleri çok mutlu ediyor. Özellikle bisiklet yollarının yapılacak olması bizleri çok mutlu etti. Yalnızca spor yapmak için değil bisikleti yaşam tarzı haline getiren bisiklet severler için bu yollar büyük önem taşıyor. Başkanımıza emekleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BABALAR VE ÇOCUKLARINI DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE DAVET EDİYORUZÖnceki Haber

BABALAR VE ÇOCUKLARINI DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE D...

Süleymanpaşalı kadınlardan köy kahvelerine destekSonraki Haber

Süleymanpaşalı kadınlardan köy kahveleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar