282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.5217
EURO34.853
ALTIN2477.6

Başkan Sarıkurt: "Okullarımızın ve Çocuklarımızın Daima Yanındayız"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Sarıkurt: "Okullarımızın ve Çocuklarımızın Daima Yanındayız"
Abone ol
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, TEKNOFEST 2021 yarışmasına katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Okul yöneticileri, yarışmaya katılacak olan 'İnsansız Su Altı Sistemleri' robotunun üretiminde kullanılacak sarf malzemeleri temin ettikleri için Başkan Sarıkurt'a teşekkür etti.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST)'ne katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi Okul Müdürü Suat Altıparmak, Müdür Yardımcısı Şenol Uzun, Proje Koordinatör Öğretmeni Raşit Ürer ve öğrencileri makamında ağırladı. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Kemaleddin Avcı ile İbrahim Turgut Bolat ve birim müdürleri de hazır bulundu.

Yarışmada Çorlu'yu Boray Ekibi Temsil Edecek

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması amacıyla ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde farklı kategorilerde gerçekleştirilen TEKNOFEST 2021 yarışmasına katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u makamında ziyaret etti.

Okul Müdürü Suat Altıparmak, yarışmaya sekiz öğrenciden oluşan 'Boray' ekibiyle katılacaklarını belirterek, "Çocuklarımızın heyecanına ortak olarak verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. 'İnsansız Su Altı Sistemleri' yarışmasında yer alacak robotun üretiminde kullanılacak sarf malzeme desteği için Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederiz." dedi.

'Daima Yanlarındayız'

Öğrencilerin beklentileri ve fikirleri konusunda kendileriyle sohbet eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 'Çorlu için neler yapılabilir?' başlığı altında bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunacaklarını ve Çorlu Belediyesi olarak robotik kodlama alanında da çalışma yürüttüklerini belirterek; "Biz her zaman okullarımızın yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Eğitim bizim için çok önemli. Bu anlamda Atatürk Kent Enstitüsü'nde robotik kodlama için bir alan oluşturduk. Robotik kodlama için gerekli malzemelerin temini için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu alanı sınıfa dönüştürerek en kısa sürede hizmete sunacağız. Robotik kodlama sınıfı şehrimizde kendilerini bu yönde geliştirmek isteyen çocuklarımız için bir fırsat yaratacak. Daima okullarımızın ve çocuklarımızın yanındayız." dedi.

'Ortak Projeler Üretebiliriz'

Çorlu'da gençlerin teknolojiye olan ilgisini artıracak yarışmalar tertiplenerek bu projenin Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başkan Sarıkurt, "Çorlu Belediyesi olarak eğitim konusunda meclis üyelerimizin de desteğiyle eğitim yuvalarımız için her zaman hazırız. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte sevgili çocuklarımızın eğitim hayatına dokunabilmek, onların Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen her türlü desteği verebilir, şehrimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği içinde gençlerimizi geleceğe hazırlayacak ortak projeler üretebiliriz. Birlikte düzenlenecek yarışmalarla gençlerimiz bilgi ve becerilerini bir anlamda test etme fırsatı bulurken bu onlar için aynı zamanda bir tecrübe ve ışık olacaktır." diye konuştu.

'Başarılı Olacaklarına İnanıyorum'

TEKNOFEST 2021 “İnsansız Su Altı Sistemleri” yarışmasına katılacak olan Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 'Boray' ekibine proje kapsamında üretecekleri robot imalatı için sarf malzeme desteği sağladıklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirten Başkan Sarıkurt, "Geleceğimiz olan gençlerimizin mesleki ve teknik eğitimlerinin kalitelerinin artırılması için bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilgiyi beceriyle yoğurabilen ve bu doğrultuda ürün ya da hizmet geliştirebilen, ülkemizin bilimsel anlamda gelişimine katkı sunacak olan genç arkadaşlarımın yarışmada şehrimizi başarıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyor ve başarılar diliyorum. Gençlerimizin çağdaş bireyler olarak yetişebilmeleri için daima yanlarında olacak ve okullarımızı desteklemeye devam edeceğiz." sözlerine yer verdi.

Başkan Sarıkurt, Robot Sarf Malzemelerini Öğrencilere Teslim Etti

Başkan Sarıkurt daha sonra Çorlu Ticaret Borsası Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “İnsansız Su Altı Sistemleri” yarışmasında yarışmak üzere tasarlanan robotun üretimi için gerekli olan sarf malzemeleri öğrencilere teslim ederek başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASYAPORT VE MEDLOG’TAN ERGENE BELEDİYESİ’NE ERZAK DESTEĞİÖnceki Haber

ASYAPORT VE MEDLOG’TAN ERGENE BELEDİYESİ...

TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. AYGUN’DAN SPOR BAKANI KASAPOĞLU’NA ÇAĞRI:Sonraki Haber

TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. AYGUN’DAN SPOR BAKAN...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar