282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Başkan Sarıkurt: Sağlık, Ulaşım ve Kentsel Dönüşümde Fark Yaratacağız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Sarıkurt: Sağlık, Ulaşım ve Kentsel Dönüşümde Fark Yaratacağız!
Abone ol
Geçtiğimiz 5 yılda Çorlu için planladığı projelerini hayata geçirerek Çorlu’ya değer katan Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yeni dönemde de iddialı projelerle fark yaratmaya devam ediyor.Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, yeni dönemde ulaşımda hayatı kolaylaştıracak çözümler üreteceklerini, kentsel dönüşüme tam destek olacaklarını, mobil sağlık hizmetleri, anne adaylarına özel beslenme desteği gibi birçok sağlık hizmetlerini halka sunacaklarını ifade ederek projelerin hayata geçmesiyle birlikte Çorlu’nun vizyonunu daha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

“Yeni Yol Ağlarıyla Ulaşımda Köklü Çözümler Üreteceğiz”

Yeni dönem projelerini paylaşmaya devam eden Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, kent içi ulaşım konusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli çalışmalar yürüteceklerini ifade ederek, “Çorlu’muzda trafik akışı için yeni yol ağları örecek ve ulaşımda önemli adımlar atacağız. Çorlu’muzun ulaşım ağını rahatlatmak adına yeni açacağımız Cumhuriyet Bulvarı’nı Ali Osman Çelebi Bulvarı’na bağlayacağız.

Kuzey Yolu projemiz ile birlikte şehrin kuzeyinde doğudan batıya ulaşımı sağlayacak, 1 Kasım Caddesi’nden Dumlupınar Caddesi’ne, oradan Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi ve Fatih Caddesi’ne bağlantı sağlayarak şehir içi trafiğine alternatif bir yol kazandıracağız.

Kuzey Yolu projemizin tamamlanmasının ardından Atilla Caddesi’ni de çevre yoluna bağlayarak şehir içi trafiğimizi daha da rahatlatacağız.

“Otopark İhtiyacı İçin Tekirdağ BŞB ile İş Birliği İçinde Olacağız”

Ulaşım konusunun önemli parçalarından biri olan otopark konusunda da yeni dönem için hazırlıklarımızı yaptık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz iş birliğiyle şehir merkezimizde bulunan otoparklarımızı revize ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Süreç içerisinde büyükşehir belediyemizin karar aldığı noktalara inşa edilecek olan yeni otopark alanlarının takipçisi olacağız.

“Bisiklet ve Koşu Yolları Ağını Genişleteceğiz”

Kentimizdeki mevcut bisiklet yollarını daha da geliştirerek vatandaşlarımızın ulaşım araçları arasına bisikleti de dâhil edebilmeleri için gerekli tüm olanakları sağlayacağız.

Kentsel Dönüşüme Tam Destek

Ülkemizin deprem kuşağında bulunması göz önünde bulundurularak birinci önceliğimiz deprem, sel, heyelan, fırtına ve yangın gibi doğal afetlere karşı güvenli bir kent oluşturmak olacak. Kısa, orta ve uzun vadeli planlarla mevcut yapı stoğunu güvenli hâle getireceğiz.

Kentsel dönüşüme acil ihtiyaç duyulan bölgelere yönelik yerinde dönüşüm projeleri gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, çözüm odaklı yaklaşımlarla depreme dayanıklı yaşam alanları sunacağız.

“Afete Dirençli Kent İçin Çalışacağız”

Afetlere hazırlığın, afet sonrası yara sarmak üzere değil, afet olmadan risk planlaması yapılarak yönetilmesi gerektiği bilinciyle çalışacağız. Risk yönetiminde ve afetle mücadele de kritik öneme sahip Afet Eğitim Merkezi projemizi hayata geçireceğiz.

Gerçekleştireceğimiz “Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi” ile tüm vatandaşlarımızın afete karşı bilinçlenmesini sağlayacağız.”

“Biz Hazırız”

Ülkemizde afet yaşandığında, Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibini (ÇORLU AKE) donanımlı araçlarla afet bölgesine ulaştıracak ve arama kurtarma faaliyetlerini teknik ekipmanlarla yapmalarını sağlayacağız.

Afet Kardeşliği

Kardeş belediyelerle afetlere odaklanan bölgesel planlamaları içeren iş birlikleri yapacak, kapsamlı afet ve kriz değerlendirme analizleriyle eylem planlarını uygulayacağız.

“Sağlık Hizmetlerimizle Fark Yaratacağız”

Vatandaşlarımızın sağlığa ulaşmaları konusunda yaşadıkları güçlüklerin farkındayız. Bu konuda kendimize sorumluluk yükleyerek hayata geçireceğimiz projelerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olabilmek en büyük arzumuz.

“Mobil Sağlık Hizmetleri Sunacağız”

Bu kapsamda sağlık hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına getireceğiz. Mobil Sağlık Hizmetleri projemizi hayata geçirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

“Onko Mobil Umut Aracı ile Tedaviye Ulaşımı Kolaylaştıracağız”

Daha önce hayata geçirilen sosyal belediyecilik projeleri “Sevgi Aracı ve Engelsiz Taksi” hizmetlerimize bir yenisini daha ilave edeceğiz. “Umut Aracı” projemiz ile kanser hastalarımızın tedaviye ulaşımını kolaylaştıracak ve onlara moral desteği sağlayacak umutlarını güçlendireceğiz.

İhtiyaçlara Cevap Verebilecek Meyve Sebze Hali

Her an değişebilen tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek büyüklükte bir sebze hal binasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile hayata geçireceğiz.

Fizyoterapi, Beceri ve Sanat Atölyesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezimizde yürüme bantları, kondisyon bisikletleri ve çeşitli fizyoterapi cihazlarıyla fizyoterapist eşliğinde hizmet vereceğiz.

Beceri ve sanat atölyelerinde ise cam füzyon, seramik, ahşap boyama, ebru, mum ve sabun yapımı, resim vb. gibi konularda sanat kursları hizmeti sunacağız.” dedi.

“Projelerimizi Sosyal Medya Hesabımızdan da Takip Edebilirsiniz”

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, projelerini sosyal medya hesaplarından da paylaştığını, projelere ve detaylarına ulaşmak isteyenlerin tüm bilgilere ulaşabileceklerini belirterek, “Projelerimizin devamı var! Çorlu’muzun her bulvarında, caddesinde ve sokağında kıymetli hemşehrilerim ile paylaştığım projelerimi değerli basın mensuplarımız aracılığıyla da sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Halkın başkanı olarak bir kez daha söz veriyorum, dün olduğu gibi bundan sonra da işimiz de gücümüz de Çorlu olacak.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sevgi Sofrası Vakıflarda kurulduÖnceki Haber

Sevgi Sofrası Vakıflarda kuruldu

Tekirdağ’da TIR ile yolcu minibüsü çarpıştı: 5 ölü, 10 yaralıSonraki Haber

Tekirdağ’da TIR ile yolcu minibüsü çarpı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar