282 üst
Tekirdağ
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

BAŞKAN YILDIRIM: 10 YIL OLDU ERGENE'DE NE VAR? HALKA SÖZ VERİYORUZ!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN YILDIRIM: 10 YIL OLDU ERGENE'DE NE VAR? HALKA SÖZ VERİYORUZ!
Abone ol
Milliyetçi Halk Partisi (MHP) Ergene İlçe Başkanı Menderes Yıldırım, Haber 282'ye verdiği özel röportajda Ergene İlçesi'nin yerel gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. İktidarın ortağı değil ittifakı olduklarını belirten Başkan Menderes Yıldırım, 2023 ve 2024 yılları bizlerin yılı olacak. Bu zamana kadar Ergene hizmet nedir bilmedi. ama Ergene Belediye Başkanı seçildiğim ilk gün halk hizmet neymiş görecek. Kaybettiği yıllara üzülecek" dedi.

Başkan Yıldırım konuşmasında şu ifadeleri kullandu:" Öncelikle herkesi selamlıyor ve şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı olarak belediye seçimlerine girdik. Halk mevcut belediye başkanını seçti. Bizler muhalafet olduk. Fakat bütün teşkilatlarımızla nerede eksik varsa gerek sözlü gerekse yazılı önergeyle büyük mücadeleler verdik. Ergene'de en çok muhalefeti biz yapıyoruz. Çünkü muhalefetiz ve en iyisi olmasını istiyoruz. Ergene ilçe olalı neredeyse  10 yıl olacak. Ama kayda değer bir hizmet yok. Halk 2024'de oylarını bize verirse hizmet nasıl yapılırmış görecek ve kaybettikleri yıllar için üzülecek. Keşke oyumu Cumhur İttifakı'na verseydim de bu hizmete daha önce kavuşsaydım diyecek. Ben inanıyorum ki Ergene halkı hizmet verene oyunu verecek. Biz Ergene'de aday çıkartacağız. Son hamleyle Muratlı bize verildi ama 2024'de Ergene de bize verilecek ve biz bu seçimi kazanacağız. İstifa söylentileri var. İlçe başkanı olarak devam edeceğim. Evet milletvekili olmamı isteyen çok kişi oldu ama ben ilçe başkanlığında yoluma devam edeceğim.

"10 YIL OLDU HİZMET YOK RESTORANTLA BAHÇEYLE BU İŞ OLMAZ"

100-150 dönüm arsa satıldı. Ergene'de gözle görülen restorantlardan başka bir şey yok. O restorantlarda kimlerin eğlendiğini, kimlerin gittiğini biz çok iyi biliyoruz. O yemekleri, içilenleri Rasim Yüksel kendi cebinden vermiştir diye umut ediyorum. O restorantlar kar güdüyor mu yoksa bir takım siyasilerin eğlence yeri olarak mı devam ediyor. Çiçek bahçeleri nasıl para kazanıyor. Bunun için soru önergemizi verdik. Fakat neyin ne olduğu ortada. Biz bu işin takipçisiyiz. Restorantlar tamamen CHP'nin yeri gibi. Biz yemeğin peşinde değiliz elbette misafir ağırlanacak ama nasıl ağırlanacak. İki üç restorantla, çiçek bahçesi ile belediyecilik olmaz. Daha büyük sorunlarımız var. Buranın daha merkezi yok. Sağlık Mahallesi'nde zorla yol yaptılar. Fakat onca paraya bu kadar hizmet az. 10 Yıl oldu hala hizmet yok. Ergene hizmete aç. 

"YEŞİLTEPE'YE SÖZ"

Ergene'nin büyük sıkıntısı var. Velimeşe'den örnek vereyim. Bir kişi doğalgaz için Çerkezköy'e gidiyor. Elektrik için Çorlu'ya, belediye işleri için Ulaş'a. Paralar yanlış yerlere harcanıyor. Bir alışveriş merkezi yok, merkez yok, oturacak, eğlenecek yer yok. 10 yıl oldu daha ne bekleniyor. Şehirleşmemiz yok. Daha birçok yerin alt yapısı yok. İmar sorunları çözülemiyor Yeşiltepe'nin. Şimdiden şunun da sözünü vereyim belediye başkanı olduğum ilk an Yeşiltepe'nin bu sorununu çözeceğim ve hemen ardından tüm mahallelerin bütün sıkıntılarını gidereceğim.

"YÜKSEL NORMAL BELEDİYECİLİK DEĞİL SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYOR"

Düğün salonu, park yapılıyıor. Bundan önce daha birçok eksiğimiz var. Ben şuna eminim halk artık Yüksel'in dediklerine inanmıyor. Yüksel sadece sosyal belediyecilik yapıyor. Düğüne, cenazeye, asker eğlencesine gidiyor. Tabii ki gitsin ama sosyal belediyecilikten ziyade normal belediyeciliğe de geçsin. Halk artık bunları yemeyecek. Halk anladı Yüksel'in bir şey yapmadığını. Halkı bu seçimde kandıramayacak. Bakın her yere düğün salonu olmaz. Bu sefer merkezciliyetten kaçarız. Bizim postanemiz yok, vergi dairemiz, aş evimiz, kapalı pazar alanımız yok. Cem evini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptı. 100 milyona yakın para var ama icraat yok. Mahallecilikle bu şehri büyütemeyiz. Merkezimiz olacak, etrafına da projeler olacak.

" ANKARA'DA YUMRUĞUNU MASAYA VURSUN"

Ankara çok önemli. Bir siyasinin Anklara ayağı olmalı. Meclisin kapısında yatsın, siyasetini güçlendirsin. Tüm sorunlarını çözsün. Amaç hizmetse Ankara'da masaya yumruğunu koyarsın, gerçek projelerle kendini anlatırsın o zaman bak gör nasıl Ergene'ye hizmet geliyor. Öyle belediye bunu yapmadı, iktidar bunu yapmadı dediğimiz sürece Ergene daha çok kaybeder. 1 buçuk yıllık bir süre var. Bu süreçte Ergene'nin parası nasıl korunacak çok belli. Biz bu işin takipçisiyiz. Hunharca harcamalara son vereceğiz. Belli adımlarla paralar çarçur edilmeden adımları atacağız. Atatürk evi mesela 3. kez bakıma alındı. Kültür merkezi kaç defa tadilattan geçti daha çok var. Paralar tek seferde yapılır ikinciye masraf çıkmaz. Bu beceriksizliktir. Halk ekmeğin önergesini de biz verdik. Bakın şimdi ne güzel. Ben her zaman diyorum sosyal belediyecilikten önce daha çok işimiz var. 

"GEZDİĞİNİZ YERLERDEN BARİ İLHAM ALIN"

Ergene Belediyesi'nde müfettiş var. Bakın geçtiğimiz zamanlarda derede iki çocuğumuz hayatını kaybetti. Hala akla sığar bir engelleme yok. O birkaç boru, direk bu felaketi engellemeyecek.  Bu kamu vicdanıdır. Halk görüyor. Halkımızı da uyarıyoruz. Bile bile yapmayın. Bazı şeyler afişle, reklamla olmaz. Bunları görüyoruz. Ama biz biliyoruz ki Ergene halkı yönetimi  işin ehline yani bizlere bırakacak. Bakın bazı meclis üyeleri Antalya'da tatilde. Biz oraya nasıl gittiklerini biliyoruz. Bizim meclis üyemiz gitmedi, asla gitmezde. Bunların yaptıkları devede tüy bile değil. Buralara çok girmeyeceğim sadece Ergene'nin paraları sorgusuz, sualsiz harcanıyor. Bu beni üzüyor. Tatil yapılsın ama gittiğiniz, gördüğünüz yerlerden ilham alın. Ben şu projeye gördüm burada da uygulayacağım deyin. Onu da yapmıyorlar. Cumhuriyet Mahallesi berbat bir durumda. Daha çok sorun var. Bu konuyu Ergene halkının vicdanına bırakıyorum. Halkımız en iyisini bilir. 

"HALKIMIZA SESLENİYORUM KORKMADAN SANDIĞA GİDİN"

Biz iktidarın ortağı değil ittifakız. Ülkedeki beka sorununu çözmek adına hükümete destek veren bir partiyiz. Şunu belirtmeliyim ki ben başkan olduğumda MHP'li milletvekilini alıp, getirip, Ergene'nin sorununu gösterip, gece gündüz çalıştıracağım. CHP her konuya mecliste evet diyor geçiriyor. Bu yüzden bizlerin eli kolu bağlanıyor. 2024'de kadar bu sorun devam edecek. Biraz daha sabredelim. Bizler büyük bir mücadele veriyoruz. Ergenemizin tümüyle en iyisi olması için çok çabalıyoruz. Dere sorunuda, deri sorunuda, fabrika atıkları da bitecek. Çerkezköy'den Sarılar'a kadar dere sorunu bitecek. Bizler de çocuklarımız da kurtarılacak. Halkımıza sesleniyorum. Daha iyi hizmet almak için korkusuzca sandığa gitsinler. Tekirdağ'dan MHP'li vekil gönderip, hizmet alabilmek için mührü vursunlar. Gerek 2023, gerek 2024 seçimleriyle birlikte Ergene'de hizmet nedir, nasıl yapılır. Görsünler, bilsinler. Var gücümüzle çalışacağız. Bize güvensinler, inansınlar. herkese sevgi ve saygılarımı iletiyorum."dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Edirne’de 1 haftada 30 uyuşturucu şüphelisine gözaltıÖnceki Haber

Edirne’de 1 haftada 30 uyuşturucu şüphel...

Kırkpınar’da 100’üncü yılın başpehlivanına 1 milyon lira ödülSonraki Haber

Kırkpınar’da 100’üncü yılın başpehlivanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar