282 üst
müge
Tekirdağ
DOLAR32.338
EURO35.0374
ALTIN2282.8

Başkan Yüksel, “Ben Böyle Bir Tesisin Kurulmasını Reddediyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yüksel, “Ben Böyle Bir Tesisin Kurulmasını Reddediyorum”
Abone ol
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaracık Mahallesi mevkiinde kurulmak istenen 3. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Yüksel, “Cumhuriyet Mahallesine 500 metre mesafede olan bir yerde böyle bir tesisin kurulmasını ben kesinlikle reddediyorum” dedi.

Ergene Devlet Hastanesi Yerine Çok Yakın

 

Ergene’de henüz bir devlet hastanesi bulunmadığının da altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Devlet Hastanesi’nin yapılması planlanan alan ile arıtma çamurlarının depolanacağı alan bir birine son derece yakın. Yeni Hastane ile atık depolama tesisi çok yakın, neredeyse yan yana, insan sağlığını tehdit edeceği ön görülen böyle bir tesisin sağlık tesisi ile yan yana olması hiçbir şekilde izah edilemez” diye konuştu.

 

Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesi Mevkiinde kurulmak istenen 3. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Sürecine Halkın Katılımı Toplantısının 12 Mayıs 2023 Cuma günü saat 10:00’da Yulaflı Mahallesi’nde gerçekleştirileceğini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel duyarlı Ergene halkını bu toplantıya katılmaya ve kurulması planlanan tesise karşı olmaya davet etti.

 

Bölgede faaliyet gösteren kum ocağına arıtma çamurlarının döküleceği depolama alanı oluşturulmak istendiğini kaydeden Başkan Yüksel, “Ben tüm hemşerilerimizi bölgemizde kurulmak istenen, bölgemizi derinden etkileyecek, artıma çamurlarının döküleceği, yer altı sularının etkileneceği bu projeye karşı durmalarını istiyorum, bu konuda destek bekliyorum. Bölge bizim bölgemiz, biz burada yaşadık, bizim çocuklarımız da burada yaşayacak. O yüzden bu tür tesislerin burada yapılmasını ben uygun görmüyorum, biz belediye olarak uygun görmüyoruz. Bu konuda tüm halkımızdan, tüm hemşerilerimizden, tüm derneklerimizden çevre derneklerinden destek bekliyorum. Cumhuriyet Mahallesine 500 metre mesafede olan bir yerde ben böyle bir tesisin kurulmasını ben kesinlikle reddediyorum. Bu konuda inşallah vatandaşlarımız da duyarlı olacaktır, geçmeyeceğini düşünüyorum. İnşallah geçmez diye düşünüyorum” dedi.

 

Ergene Belediyesi PAKOP’a da Karşı Çıkıyor

 

Yine Ergene’nin Karamehmet Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Marmaracık Mevkiinde kurulması planlanan Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP) konusu ile ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Karamehmet Mahallemizde çok yakınımızda kurulmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (PAKOP ile ilgili de resmi itirazımızı yaptık” dedi. 

 

PAKOP konusunda 2022 yılının Ocak ayında Tekirdağ’ın tüm belediye başkanları ve il genelinde yer alan oda ve derneklerin temsilcilerinin katılımıyla PAKOP kurulmak istenen birinci sınıf tarım alanında ortak basın açıklaması düzenlenmiş, tüm belediye başkanları adına açıklamayı okuyan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “12 belediye başkanı olarak havaya, suya ve toprağa sahip çıkmak kaydı ile her türlü yatırımın ve yatırımcının yanında olduklarını belirterek, “Kurulmak istenen OSB’deki yatırımcılarımız, yüzde 50 doluluk oranı olan herhangi bir OSB’mizde havamızı, suyumuzu, toprağımızı, koruyacak ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak her türlü yatırımı yapabilir. Biz 12 belediye başkanı olarak bu yatırımları ve yatırımcıyı destekleriz, sonuç olarak hali hazırda devam eden mahkeme süreçlerinin hep birlikte takipçisi olacağız” açıklamasında bulunmuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SAĞLIK İÇİN HAREKET ETTİLER!Önceki Haber

SAĞLIK İÇİN HAREKET ETTİLER!

ŞAHİNLER ORTAOKULU’NDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!Sonraki Haber

ŞAHİNLER ORTAOKULU’NDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar