282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.2579
EURO34.7375
ALTIN2401.6

Başkan Yüksel Maske Dağıtmaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatani görevlerini yapmak üzere Tekirdağ'daki birliklerine gelen erler, salgınla mücadele kapsamında kontrollerden geçiriliyor.Sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılan erlerin vücut ısıları, termal kameralarla ölçülüyor. Komutanlık nizamiyesine getirilen erlerin tekrar ateş ölçümü yapılıyor, sağlık öyküsü ve yurt dışı hikayesi kaydediliyor.Herhangi bir belirti tespit edilmeyen erlerin kışlaya kabul işlemleri yapılıyor.Yeni gelen erler 21 gün geçici gözlem yerinde misafir edildikten sonra, diğer askerlerin arasına katılabiliyor.- Koğuşlar dezenfekte ediliyorKoğuşlarda ranzalar arasındaki mesafe düzenleniyor, ilaçlama ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştiriliyor. Görevli personel, yemekten önce acemi erlere ellerin nasıl yıkanacağını anlatıyor. El yıkanırken de sosyal mesafeye dikkat ediliyor.Nöbet kulelerinde de bir er kulede, diğer er ise alt tarafta duruyor. Kulede nöbet tutan askerler maske takıyor.Tedbirler kapsamında silah bakımları da bir komutan ve 2 er tarafından maske ve eldiven takılarak yapılıyor.Gazino ve kantinde de masalara sosyal mesafe kurallarına uyularak oturuluyor.Askeri araçlar ve personel araçları her kullanımdan önce ve sonra dezenfekte ediliyor.Eğitimlerde görev alan personel sayısı da tedbirler kapsamında azaltıldı. Zırhlı askeri araçların personel kapasiteleri azaltılarak eğitimlere devam ediliyor.Er Osman Al, gazetecilere yaptığı açıklamada, birliklerinde Kovid-19 tedbirlerinin titizlikle uygulandığını söyledi.Birlikteki herkesin tedbirlere uyduğunu anlatan Al, şöyle konuştu:"Koronavirüs ülkemizde görülmeye başlamadan birliğimizde gerekli tedbirler alındı. Salgının birliğimize gelmemesi için günlük ve hafta sonu izinlerimiz kaldırıldı. Burada kişisel temizliğimize dikkat ediyoruz ve her fırsatta ellerimizi yıkıyoruz. Kişisel eşyalarımızı birbirimizle paylaşmıyoruz. Gazino, koğuş ve yemekhaneleri sık sık havalandırıyoruz. Bu alanlarda sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyoruz."
Abone ol
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel Covid19 salgınıyla mücadele kapsamında Ergene’de vatandaşların sağlığını korumak ve virüse karşı alınan tedbirler doğrultusunda kapı kapı gezerek maske dağıtıyor.

Ergene Kültür Merkezinde vatandaşların maske ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulan maske atölyesinde seri bir şekilde üretime geçildi. Ergene’de Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde kapı kapı gezerek üretmiş oldukları maskeleri vatandaşlara dağıttıklarını belirten Başkan Yüksel, “Halkımızın sağlığı için Ergene Kültür Merkezimizde oluşturmuş olduğumuz atölyemizde ürettiğimiz maskeleri Belediye Başkan Yardımcılarımız, Meclis üyelerimiz ve Belediye personelimiz ile birlikte vatandaşlarımıza dağıtıyoruz” dedi.

Ergene’de Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi hariç diğer tüm muhtarlıklara maske bırakıldığını ve bırakılmaya da devam ettiğini belirten Başkan Yüksel, “Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerimizde ki nüfus fazlalığından dolayı muhtarlıklarda oluşacak yoğunluğu önlemek için bu iki mahallemizde maskeleri kapı kapı gezerek vatandaşımıza bizler teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızın maske ihtiyacını karşılamak için ilerleyen günlerde de bu mahallelerimizde maske dağıtımına devam edeceğiz. Bunun yanında Sağlık ve Yeşiltepe mahallesinde ki vatandaşlarımız maske ihtiyaçlarını Kültür Merkezimize gelerek de karşılayabilirler” dedi.

Ergene’de halk sağlığı açısından tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Yüksel, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir, Ergene’de başı ağrıyandan da dişi ağrıyandan da ben sorumluyum. Maske üretimimiz ve dağıtımımız aralıksız bir şekilde devam edecektir. Ergene halkımız bu süreçte evlerinden çıkmasın bizler evlerine gelerek maskeleri kendilerine teslim edeceğiz, bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmara Denizi'nde ulaşıma poyraz engeliÖnceki Haber

Marmara Denizi'nde ulaşıma poyraz engeli

Başkan Rasim Yüksel’den 23 Nisan Kutlama MesajıSonraki Haber

Başkan Rasim Yüksel’den 23 Nisan Kutlama...

Haber Yorumları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar