282 baskı
Tekirdağ
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Başkan Yüksel’den 23 Nisan kutlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yüksel’den 23 Nisan kutlaması
Abone ol
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

23 Nisan 1920 tarihinin Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma ve yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu kaydeden Başkan Yüksel, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Dünyada çocuklarına bayram armağan edilen tek ülke Türkiye bu bayramı ilan ederek çocuklara armağan eden tek lider de Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

 

23 Nisan, aslında tarihimizin dönüm noktalarından biridir diyen Başkan Yüksel, “Egemenliğin uluslararası boyuta taşıdığımız günün temsili olan 23 Nisan, milletimizin, egemenliğimizin ve ulusal varlığımızın başında gelir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülkenin Türkiye olması, bizim milli benliğimizin uluslararası boyutta yaşanmasına vesile olmaktadır. Geleceğimizin mimarları olarak nitelendirdiğimiz çocuklarımız yarınlarımızın büyükleridir. Onlara sevgi ve güven duyuyoruz. Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatmak adına ulusal benliğin temsili olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini çocuklarımıza anlatmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum” açıklamalarına yer verdi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TBMM'nin Kuruluşunun 102. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu OlsunÖnceki Haber

TBMM'nin Kuruluşunun 102. Yıl Dönümü ve...

BAŞKAN HİKMET ATA, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

BAŞKAN HİKMET ATA, ŞEHİT VE GAZİ AİLELER...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar